Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer en First Apple naar Prix St. Georges-zege

Patrick van der Meer met First Apple. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Prix St. Georges op Indoor Brabant kende een geheel Nederlands podium. Patrick van der Meer stuurde President's First Apple gedegen en harmonieus door de ring en kwam terecht uit op 73,118%, wat hem de overwinning opleverde. Robin van Lierop kwam dicht in de buurt met zijn elegante merrie Finja.

De Vivaldi-zoon van Van der Meer maakte vooral veel indruk in zijn galoptour, maar liep wel tegen een dure fout aan in de serie om de vier. Daar moest de hengst mesten waardoor de activiteit verloren ging.

Veel souplesse

Robin van Lierop greep ook dit jaar weer naast een ticket voor Jumping Amsterdam, maar mocht de Flatley-dochter Finja wel de ring in rijden op Indoor Brabant. De aansprekende merrie beschikt over een hele fijne draf en ging met veel souplesse door de ring. De pirouette naar links drukte de score wat, maar er bleef een mooie 72,529% over voor de ruiter.

Constante proef Van Silfhout

Hoewel Diederik van Silfhout de elfjarige Scenario knap door de ring loodste, mist de groot bewegende Sorento-zoon hier en daar wat activiteit. Hij blijft echter wel constant in een mooie aanleuning en kreeg vele zevens en achten voor de draftour. De keertwending naar links leverde een onvoldoende op. Dankzij de steady proef en een aansprekende galop kwam de score uit op 71,853%.

Knap stuurwerk Scholtens

Laatste starter Emmelie Scholtens slaagde er ondanks een mindere eerste AC-lijn in om haar proef met Ellington er gemakkelijk uit te laten zien. Absoluut hoogtepunt was de pirouette naar rechts, die we eerder in het deelnemersveld nog niet zo goed uitgevoerd zagen. Alle onderdelen werden correct afgewerkt. Dat leverde haar de vierde plaats op met 71,206%.

Eye Catcher naar vijfde plaats

De Vivaldi-zoon Eye Catcher liet onder zijn nieuwe Spaanse ruiter Antonio Laiz Zandio een aansprekend drafgedeelte zien. De KWPN-hengst bleef daarbij constant mooi open in de aanleuning. In de galopgedeelte mocht Eye Catcher meer gesloten blijven en vooral de pirouette naar links mocht duidelijk meer gezet. De proef van de combinatie werd beoordeeld met 71,206%.

Zesde positie Van Cranenbroek

Emerald S van Ilse van Cranenbroek ontspande zich zichtbaar gedurende de proef en kwam uit op 70,618%. De Ampère-zoon oogde wat gespannen in het drafgedeelte, maar bleef desondanks gedragen en actief door het drafgedeelte gaan. In de galoptour was de ruin duidelijk meer gesetteld en liet onder meer mooie gezette pirouettes zien.

Capriolen van Everdale

KWPN-hengst Everdale bezorgde zijn Britse amazone Charlotte Fry geen gemakkelijke rit. De Lord Leatherdale-zoon vond het allemaal wat spannend en besloot er een feestje van te maken in de eerste uitgestrekte draf, waarin hij knappe capriolen liet zien. Zijn amazone reed de tweede uitgestrekte draf daarna wat behoudener in. De hengst die veel talent heeft voor het hogere werk liet daarna expressieve appuyementen en schouderbinnenwaarts zien. Door de spanning werd de score gedrukt, 66,353%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook