Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer last minute naar Parijs

Exclusief
Patrick van der Meer met ZIppo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrick van der Meer mag met Zippo naar de Wereldbekerfinale in Parijs komend weekend. De ruiter werd vandaag aan het begin van de avond gebeld door de FEI omdat er een startplaats voor hem was vrijgekomen vanwege uitvallers. "Ik had hier echt helemaal niet op gerekend en ik heb ook gevraagd of ik er heel even over na mocht denken", aldus Van der Meer.

“Ik heb de FEI na een uurtje terug gebeld en ik ga naar Parijs”, vervolgt Van der Meer. Dit is niet de eerste keer dat de ruiter uit Naaldwijk last minute wordt opgetrommeld. Zo was hij bijvoorbeeld ook de invaller op het EK in Gothenburg.

Niet voorbereid

“We vertrekken woensdagochtend vroeg. Eerder gaat niet omdat eerst de NVWA natuurlijk langs moet komen”, vertelde de ruiter uit Naaldwijk, die zelf ook nog wat verrast was door het telefoontje van de FEI. “De voorbereiding is helemaal niet gericht op Parijs, eigenlijk heeft Zippo net een soort van vakantie omdat ik dacht dat hij niet eerder dan in Compiegne zou lopen. Maar we gaan er natuurlijk wel voor, het is alleen even anders dan verwacht.”

Derde Nederlander

Van der Meer is met Zippo de derde Nederlandse combinatie. De andere twee Nederlanders zijn Madeleine Witte-Vrees met Cennin (v. Vivaldi) en Edward Gal met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack).

Stoelendans

Aan de extra startplaats voor Patrick van der Meer ging – zoals gebruikelijk bij grote kampioenschappen – een hele stoelendans vooraf. Vorige week kon Mary Hanna al worden weggestreept voor Hayley Watson-Greaves en nam Morgan Barbançon de plaats in van Tinne Vilhelmson. Nu heeft Emile Faurie afgemeld en moest er een vervanger uit de West Europese Liga komen.

Marcela Krinke Susmelj

Aan Patrick gingen nog Cathrine Dufour (die al bij het uitvallen van Mary Hanna aangaf dat ze niet wilde), de zwangere Helen Langehanenberg en Marcela Krinke-Susmelj vooraf. Die laatste was in eerste instantie gevraagd door de FEI, maar gaf vandaag te kennen dat de de 17-jarige Smeyers Molberg toch niet mee naar Parijs wil slepen.

Bekijk hier de stoelendans

Bekijk hier de (huidige) startlijst


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook