Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer ook oppermachtig in GP Spécial

Patrick van der Meer met Uzzo
Foto Melanie Brevink

Dressuurruiter Patrick van der Meer schitterde gisteravond opnieuw tijdens CHIO Rotterdam. Hij eindigde met Uzzo op een score van ruim 74% in de Grand Prix Spécial en dat met enkele fouten in zijn rit. Edward Gal liet met Blue Hors Romanov ook een goede Spécial zien, maar liet onder andere punten liggen in beide pirouettes en eindigde als tweede.

In de rit van Van der Meer was de overgang van de verzamelde stap naar de eerste piaffe niet optimaal. Daarna leek Uzzo even de balans te verliezen aan het einde van deze passage tour, waardoor er ook een kleine hapering ontstond in de tweede piaffe. Wim Ernes, die de Grand Prix5* had beoordeeld en nu langs de lijn de verrichtingen van Van der Meer volgde sprak na afloop: “Als je bedenkt dat Patrick van der Meer met een paar best veel punten kostende fouten toch nog dik 74% weet te scoren, dan weet je ook dat zonder fouten de waardering richting de 77% had kunnen gaan.”.

Marlies van Balen kwam met BMC Miciano tot een vierde plaats. Tussen het Nederlandse geweld eindigde de Duitser Hubertus Schmidt met Bukowski als derde. Hij had de pech in een enorme hoosbui met donderslagen te moeten rijden, maar leverde ondanks deze moeilijke omstandigheden toch een fijne proef af.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KNHS

2 reacties op “Patrick van der Meer ook oppermachtig in GP Spécial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook