Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel hervindt zichzelf in Spécial

Foto Lonneke Ruesink

De Zweed Patrik Kittel won zojuist met Watermill Scandic HBC (v. Solos Carex) de Grand Prix Spécial op het CHIO Rotterdam. De dressuurruiter steeg boven zijn concurrentie uit met 74,29%. "Het ging véél beter dan gisteren", vertelt Kittel enthousiast na zijn proef.

In de Grand Prix gisteren eindigde de combinatie op de zestiende plaats met een score van 70%. “Toen we kwamen aanrijden voor onze proef, ging de bel al heel snel. Daardoor raakten we wat uit onze concentratie.”
De ruiter sliep afgelopen nacht slecht, maar herpakte zich vandaag volledig. “Ik heb de training vanmorgen wat aangepast en de oefeningen wat intensiever getraind. Nu was Scandic er veel beter bij en had ik voor mijn gevoel meer controle.”

Het was de eerste keer dat Kittel met Scandic de olympische Spécial reed. “Daarom ben ik extra blij dat het zo goed ging. Jurylid Wim Ernes gaf ons zelfs 77 procent, erg mooi.”
De tweede prijs ging naar de in Nederland woonachtige Deense Anne van Olst. Haar Negro-zoon Exquis Taikoen viel in sommige onderdelen, zoals de pirouettes, een beetje stil, maar liet verder een nette proef zien. Het duo scoorde 73,73%. De Brit Michael Eilberg en Half Moon Delphi eindigden als derde met 71,78%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook