Ga naar hoofdinhoud

Van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido ‘vliegen’ naar kür-zege in Hagen

Daphne Van Paperstraten (NED) & Greenpoint's Cupido. © Fotodesign gr. Feldhaus
Na twee keer tweede te zijn geworden op de internationale jeugdwedstrijd in Hagen, eiste Daphne van Peperstraten gisteravond in de kürfinale de zege op met Greenpoint's Cupido. "Cupido gaf me het gevoel alsof hij wilde zeggen 'kom vlieg met me mee'."

De junioren-amazone moest zowel in de landenproef op donderdag als in de individuele proef op vrijdag de Duitse amazone Linda Erbe voor laten gaan, maar eindigde gisteren met 79.375% op de eerste plaats. “Natuurlijk rijd ik altijd om te winnen”, vertelde Van Peperstraten na afloop. “Maar ik wist dat het niveau van de Duitsers hoog was. Ik ben elke keer een beetje dichter bij de winnende score gekomen en nu is het gelukt.” Ondanks dat de overwinning niet unaniem was was, was de score van Van Peperstraten met haar ‘Yes we can’-kür goed voor meer dan een procent verschil.

Top drie

Erbe kreeg voor haar kür met de pas zevenjarige Fierro 4 (v. Fürst Wettin) een resultaat van 78.042%. De derde plaats was opnieuw voor een thuisrijdende combinatie. Johanna Zieverding kreeg met Lady Danza (v. Dimaggio) een totaal van 73.694% en eindigde daarmee voor de derde keer op rij op de derde plaats in Hagen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.