Ga naar hoofdinhoud

Van Peperstraten en Groenhart aan kop in Roosendaal

Daphne van Peperstraten & Greenpoint's Cupido. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CDI Roosendaal zijn gisteren de Nederlandse combinaties bij de junioren en young riders de wedstrijd, tevens tellend als observatiewedstrijd voor het EK, sterk begonnen. Daphne van Peperstraten voegde haar zoveelste overwinning aan haar palmares toe door bij de junioren te domineren, terwijl Julia Groenhart de concurrentie bij de young riders de baas was. 

Overal waar Daphne van Peperstraten met haar troef Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) aan de start verschijnt lijkt ze haar deelname om te zetten in winst. Dat was op de internationale wedstrijd in Roosendaal niet anders. In de landenproef voor junioren scoorde de combinatie 74.505% en bleef daarmee de concurrentie ruim 2% voor.

Zoe Kuintjes noteerde voor haar proef met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall I) 72.207% en mocht zich daarmee als tweede opstellen in de prijsuitreiking. De Britse Maddy Whelan noteerde met Monsieur Pomerol met 71.712% de derde score, terwijl Florence Siemer met Zidane (v. Inspekteur) met 70.901% net buiten de top drie viel.

Young riders

Bij de young riders kon niemand om Julia Groenhart heen. Met een score 73.596% won ze met First Barrichello (v. Florencio I) de rubriek en verwees daarmee Charlotte Fry met de KWPN goedgekeurde hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) naar de tweede plek. De combinatie die hun internationale debuut maakte kwamen uit op een totaalscore van 73.070%. Jasmien de Koeyer en Esperanza (v. Desperados FRH) maakten de top drie compleet door 72.895% te noteren.

Children

De children-rubriek kende in de Franse Mathilde Juglaret een afgetekende winnares. Met Scarletto was haar score van 73.077% voldoende om de rubriek op haar naam te schrijven. Daarmee voorkwam ze dat de Nederlandse combinaties op eigen bodem zegevierde. Sanne van der Pols moest met Excellentie met 71.538% nu genoegen nemen met de tweede plek.

Imke Lodewijk zag na haar optreden met Lex & Max’s Ferrari hetzelfde percentage als Van der Pols op het scorebord verschijnen, maar werd door de ex aequo-regeling naar de derde plek verwezen. Yvette Oudman en Dior waren goed voor het vierde prijzengeld. Zij bleven net onder de 70%-grens steken.

Klik hier voor de uitslag van de junioren.
Klik hier voor de uitslag van de young riders.
Klik hier voor de uitslag van de children. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook