Ga naar hoofdinhoud

Van Peperstraten opnieuw een klasse apart

Daphne van Peperstraten & Greenpoint's Cupido bij Dressuurstal van Baalen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Er lijkt geen einde te komen aan de hegemonie van Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson). Nadat de combinatie gisteren op CDI Roosendaal al de landenproef bij de junioren op hun naam schreef, verpletterden ze zojuist in de individuele proef opnieuw de concurrentie. 

Unaniem was het jurycorps in haar oordeel; het duo Van Peperstraten/Cupido was opnieuw de beste. De vele achten op de protocollen leverden uiteindelijk een totaalscore van 74.912% op. Daarmee bleven ze opnieuw voor op Zoe Kuintjes die met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall I), net als gisteren, tweede werd.

Nederlands feestje

Het verschil was vandaag met een gat van ruim drie procent wel fors groter. Kuintjes noteerde voor haar proef 71.842%. De strijd om de derde plek was een stuk spannender. De Britse Maddy Whelan bleef met Monsieur Pomerol gisteren nog voor op Florence Siemer met Zidane (v. Inspekteur) , maar vandaag was het, hoewel beide combinaties 70.789% scoorden, stuivertje wisselen.  Door de ex-aequo-regeling werd Siemer derde en viel haar Britse concurrente net buiten de top drie.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.