Ga naar hoofdinhoud

Persoonlijk record en Prix St. Georges-zege voor Friederike Hahn

Friederike Hahn, hier met Richard Löwenherz. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Friederike Hahn en de negenjarige Don Romantic-dochter Die Fürstin OLD kennen een ijzersterk begin van dit seizoen. Op Horses & Dreams reed de amazone de merrie met een persoonlijk record van 72,176% naar de winst in de Prix St. Georges. Twee maanden geleden was het duo in beide Lichte Tour-rubrieken op CDI Neumünster ook al onverslaanbaar.

Dankzij onder andere een fraaie drafreprise en goed uitgevoerde series kwam de winnares tot dit percentage. Ze verwees landgenoot Hubertus Schmidt met Denoix PCH (Destano x Pik Noir), die een score van 71,647% realiseerde, naar de tweede plaats. De imposante voshengst werd in 2016 voor 300.000 euro door Schmidt aangeschaft op de Elite-veiling in Vechta. In Hagen verscheen het duo voor het eerst in de ring.

Nederlandse deelname

Daniëlle Heijkoop zette met Sandro Hit-zoon Damirez voor Nederland een foutloze proef neer en eindigde met 68,765% op de tiende plaats. Seth Boschman reed Armani-zoon Emporio MB, die eerder werd uitgebracht door Marieke van der Putten, naar 68,735%. Dat leverde de combinatie de twaalfde plaats op.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook