Ga naar hoofdinhoud

Persoonlijk record Totilas in Grand Prix

Matthias Alexander Rath met Totilas
Het zwarte bewegingswonder Totilas (v. Gribaldi) bewees vandaag opnieuw tot de absolute dressuurtop te behoren.  Hij behaalde in Perl met zijn ruiter Matthias Alexander Rath een persoonlijk record in de Grand Prix. Het duo sleepte een score van maar liefst 85,180% in de wacht. Het was een perfect moment om te scoren, want deze wedstrijd telt als observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen later deze zomer in het Franse Normandië.


Rath en Totilas zijn onverslaanbaar sinds hun rentree. Ze verrasten vriend en vijand eind mei tijdens hun rentree in Kapellen en lieten in Wiesbaden nogmaals zien dat de concurrenten weer serieus rekening met hen moeten houden. Vandaag verbrak het duo zelfs het persoonlijk record dat Edward Gal eerder met Totilas realiseerde in de Grand Prix. Zondag komen ze in actie in de Special.

Isabell Werth legde beslag op de tweede plaats met haar tienjarige talent Bella Rose (v. Belissimo M). Zij scoorden een mooie 80,100%. Op de derde plaats eindigde Kristina Sprehe. Zij kwam tot 79,700% met Desperados FRH (v. De Niro). Zij had de pech te moeten rijden in een stevige regenbui, waardoor Desperados zich niet helemaal van zijn beste kant liet zien.

Helen Langehanenberg kwam niet in actie. Zij heeft zich met Damon Hill al geplaatst voor het WK.

Eerder op de dag was Matthias Alexander Rath ook al succesvol. Hij pakte met Bretton Woods de overwinning in de Prix St. Georges.

Grand Prix Matthias Alexander Rath en Totilas

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

6 reacties op “Persoonlijk record Totilas in Grand Prix

 • Elisabeth

  Ik dacht nooit dat Totilas weer op concours zou verschijnen, dus dit vind ik heel heel knap. Mathias Rath en Sjef Janssen, petje af:)

 • Ingrid

  Mooi en wat doet dat paard toch enorm zijn best voor zijn ruiter.

 • Renata

  Vond hem de eerste keer in Kappelen veel ontspannener en Rath was toen ook rustiger met zijn handen. Piaffe is niet goed, teveel voorwaarts, uitgestrekte draf is middendraf. En zo zijn er nog wel een paar dingetjes. Goh, waar heb ik dit meer neer gezet.

  En nee, ik zeg dit niet omdat ik vast hang aan Edward en Totilas. Maar daar zag je dit dus niet gebeuren. Wel de uitgestrekte draf. Maar voor de rest zat daar veel meer rust in. En dat doet hij met al zijn paarden. Hoeveel spanning die ook opbouwen.

 • Sophie

  Ik zou zeggen laat Matthias dan maar eens zien hoe het wel moet!

 • Silvia van der Horst

  Een PR zegt me niet zoveel. De juryleden vinden tegenwoordig dat ze zulke combinaties steeds hogere punten moeten geven omdat ze bang zijn anders uit de toon te vallen.

 • Tajana

  Toch begint Rath hem vriendelijker te rijden. Ben toch eens benieuwd wat er op het WK gaat gebeuren, dat zal wel spannend worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.