Ga naar hoofdinhoud

Peslar: ‘Nooit 900.000 dollar betaald voor Fabrege MF’

In maart van dit jaar kwamen dressuuramazone Carolyn Roffman en Alice Tarjan tot een schikking over de verkoop van Fabrege MF (Fidertanz x De Niro). Tarjan verkocht de merrie via Roffman, die zei er 300.000 dollar voor gevangen te hebben in 2015. Volgens Tarjan was dat in werkelijkheid 900.000 dollar. Nu meldt de huidige eigenaresse van de merrie zich aan het front. Bethany Peslar zegt op Dressagedaily.com nooit 900.000 dollar betaald te hebben voor Fabrege MF.

Volgens de aanklacht van Tarjan had Roffman haar gemeld dat de merrie was verkocht aan de Belgische springpaardenhandelaar Peter Eeckman voor 300.000 dollar. Later kwam Tarjan er achter dat de Fidertanz-dochter nog gewoon in Florida was en op stal bij Bethany Peslar, die Everglades Dressage runt.

‘Fact check’

Peslar hield zich tot nu toe stil over de zaak. Maar nu komt dressagedaily.com met een ‘fact check’. Welke feiten er precies boven tafel komen in het artikel is niet helemaal duidelijk. Peslar beweert nooit negen ton voor de merrie te hebben betaald, zegt dat Endel Ots een vriend van haar is, en niet haar trainer zoals in het artikel van dressage-news.com (de site die het nieuws over de kwestie naar buiten bracht) wordt gemeld en ratelt over waarom ze de merrie heeft gekocht. “Ze is het meest getalenteerde paard dat ik ooit gereden heb.”

Veulen van Totilas

Een feit dat in het artikel wordt gemeld is dat de nu negenjarige merrie een veulen heeft gebracht in 2017. Van Totilas. Verder zegt Peslar dat Fabrege MF wordt voorbereid op de Grand Prix.

Bron: Dressagedaily.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook