Ga naar hoofdinhoud

Gehele paardenbestand Platinum Stable verkocht

Exclusief
Ferguson (v. Floriscount) hier onder Bart Veeze - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Nadat onlangs de KWPN-hengsten Eye Catcher en Five Star al verkocht werden aan Andreas Helgstrand, heeft Titan Wilaras van Platinum Stable nu ook zijn laatste paarden van de hand gedaan. Een koppel van ruim twintig paarden is verkocht aan Rom Vermunt en mede-investeerder Harld Bruinier van de firma Bruver BV. Onder deze paarden ook de KWPN-hengsten Ferguson (v. Floriscount), Kyton (v. Ferguson) en Indigro (v. Negro).

Voor de donkere vos Ferguson, die op de afgelopen KWN Hengstenkeuring nog gepresenteerd werd door de Russische Grand Prix-amazone Inna Logutenkova, is ook al een andere ruiter aangetrokken. Grand Prix-ruiter Bart Veeze heeft begin deze week voor het eerst plaatsgenomen in het zadel van de Floriscount-zoon en zijn eerste indrukis zeer positief (zie onder voor video). Veeze zal rustig de tijd nemen om een combinatie te vormen met de vos, maar heeft veel vertrouwen in de toekomst. Ook is er al een dekstation gevonden voor de hengst, hij zal ter dekking komen bij Stal Brinkman in Twello.

‘Blij met de kans’

Rom Vermunt is blij met de aankoop: “In het verleden heb ik veel werk voor Platinum Stable gedaan, zo kocht ik onder andere Ferguson als jonge hengst voor hen aan op de Hannoveraanse hengstenkeuring. Ik ben altijd fan geweest van de hengst en ik ben altijd in hem blijven geloven. Titan kan zijn werkzaamheden in Azië niet langer combineren met zijn stal in Nederland en besloot zodoende de paarden die hij nog had in één koop aan te bieden. Ik ben heel blij dat deze kans zich voordeed, want er zitten heel fijne paarden tussen. Het gaat om goedgekeurde dekhengsten, fokmerries en jonge paarden. Onder de paarden ook enkele springpaarden, bijvoorbeeld de Numero Uno-zoon Hamilton, die in 2015 kampioen werd bij de springhengsten op de KWPN Hengstenkeuring. Een ander interessant paard om te noemen is de moeder van de in Duitsland en Denemarken goedgekeurde Janeiro Platinum; Black Beauty L., een dochter van UB40.”

‘Even puzzelen’

Vermunt en Bruinier voor Ferguson een passende ruiter gevonden in Bart Veeze en is zich nog aan het beraden over de andere paarden. “De deal is afgelopen zondag pas rondgekomen, dus het is allemaal snel gegaan. De klik met Bart en Ferguson lijkt heel goed te zijn en ook voor Kyton en Indigro zijn we op zoek naar passende combinaties. Het liefst een ruiter in combinatie met een dekstation, dus dat is nog even puzzelen. Ik moet van de paarden leven, dus ik zeg niet dat er nooit wat verkocht zal worden, maar voorlopig gaan we de tijd nemen voor deze paarden. We hebben er in ieder geval geen haast mee en het niet lopen pushen”, aldus Vermunt.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.