Ga naar hoofdinhoud

Plog: Vanessa Ruiter over wedstrijddag met Undercover

Vanessa Ruiter is de groom van dressuurtopper Edward Gal. Zij zijn beide dit weekend te vinden in de Brabanthallen bij het prestigieuze concours Indoor Brabant. Samen met Glock’s Undercover, bijnaam Fritsie, maakte ze een photoblog, ofwel plog.

Foto 1- Glocks Undercover - Fritsie gaat in bad voor de reis naar Indoor Brabant. “Woensdag werden alle voorbereidingen getroffen voor de reis naar Den Bosch. Glock’s Undercover ging door de wasstraat na de laatste training thuis op het Glock Horse Performance Center. Edward heeft zelf de vrachtwagen naar de Brabanthallen gereden en ik ben met de luxe wagen vooruit gegaan om de stallen alvast klaar te maken.”
Foto 2 -Aangekomen bij Indoor Brabant. De paarden staan rustig op stal. “Glock’s Undercover is helemaal gesetteld en staat rustig in de boxen van Indoor Brabant. Alles is hier super geregeld, dat werkt wel zo prettig. De hele Brabanthallen zijn trouwens prachtig aangekleed. Ik kom op veel concoursen, maar dit is wel echt een bijzonder mooi evenement.”
Foto 3 - Ochtend training in en nog lege hoofdarena “Donderdagochtend konden de paarden getraind worden in de hoofd arena, om zo te wennen aan alle indrukken en de grote ruimte. Er zijn maar liefst 3 losrijbakken dus er is altijd wel een plekje om rustig te kunnen rijden, dat is super.”
Foto 4 - Sugar “Donderdagmiddag was de veterinaire keuring, waar de paarden van Edward en Hans Peter goed doorheen kwamen. Onze mascotte, mijn hondje Sugar, kreeg niets van de keuring mee, die hield de wacht bij de stallen en deed ondertussen een tukje.”
Foto 5 - Fritsie bekijk de concurentie “Vrijdagochtend wilde Fritsie eerst even de concurrentie bekijken, daarna was het tijd voor de Grand Prix.”
Foto 6 - Prijsuitreiking Grand Prix Indoor Brabant Een geweldig resultaat, 81.04 procent, goed voor een eerste plaats! Bij de prijsuitreiking krijgt Edward de microfoon van de speaker: “Undercover wordt alleen maar beter en ook rustiger bij de prijsuitreikingen, zoals jullie kunnen zien staat hij keurig stil”. Hans Peter reed met Johnson ook een mooie score van 70.900%.”

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
“Hierna was het voor mij taak om Fritsie netjes af te werken, waarna de groom van Hans Peter, Anna Visser, mijn taak over neemt. Ik vertrek namelijk direct terug naar huis. Zaterdagochtend moet ik met andere paarden naar de Barcelona Dressage Tour reizen. Morgen zal Nicole Werner wanneer nodig bijspringen als Edward en Hans Peter de Kür op muziek moeten rijden. We hebben zo’n goed op elkaar ingespeeld team dat wanneer ik onderweg ben naar een ander concours alles toch soepel verloopt.”

“Het was voor mij maar een kort verblijf in Den Bosch, maar desondanks heel geslaagd. Ik ben benieuwd wat Edward en Glock’s Undercover gaan presteren in de Kür!”

Bron: Horses

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.