Ga naar hoofdinhoud

Ponyruiters weten Duitse concurrenten niet af te troeven in Aken

Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador - Foto: Melanie Brevink

In Aken is zojuist de teamwedstrijd voor de ponyruiters verreden. Het Nederlandse team, dat bestaat uit Senna Evers, Micky Schelstraete, Robin Helden en Lilli van den Hoogen, is het helaas niet gelukt om een podiumplaats te pakken. De Duitsers waren oppermachtig en wisten de Nederlanders achter zich te laten.

Het Duitse team ging meteen stevig aan de leiding met drie scores boven de 70%. Op de eerste plaats eindigde Johanna Kullman met Orchid’s Syria met 71,57%. Met haar andere paard Champ of Class 3 wist ze ook een goede proef neer te zetten die beloond werd met 71,09%. Daarmee wist ze ook de tweede plaats op haar naam te schrijven. Als derde mocht teamgenote Shona Benner (Der kleine Sunnyboy WE) zich opstellen met een percentage van 71%.

Tweede troef

Beste Nederlandse prestatie vandaag kwam van Micky Schelstraete, die twee paarden had meegebracht. Ze ging met Schierensees Mithril als eerste van start, maar kwam helaas niet hoger dan 66,47% en eindigde met hem op de 15e plaats. Met haar andere troef, de Hannoveraanse hengst Elin’s Noncisdador, ging het aanzienlijk beter. Ze zette een goede proef neer en met 70,42% kwam zij het dichtste in de buurt van de top drie. Met Elin’s Noncisdador eindigde ze als vierde.

Dure foutjes

Senna Evers met NRPS hengst Majos Cannon (Marchi x HassanII) eindigde met 69,47% op de 6e plaats. Lilli van den Hoogen had aan het begin van de proef een paar dure fouten met Martinez Candyman die de eindscore flink drukten en kreeg uiteindelijk 67,61% van de jury. Daarmee belandde ze op 12e plaats.

Uitslag

 

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook