Ga naar hoofdinhoud

Power and Paint: kreupel of niet betaald

Power and Paint kreupel rechtszaakEen geschil tussen de verkoper, de Duitse familie Pasch, en eigenaar, de familie Fokker, zorgt voor veel speculaties over zowel de toedracht van het geschil als de huidige status en verblijfplaats van Power and Paint.

Power and Paint werd in oktober 2007 door de familie Fokker aangekocht voor dochter Rachel. Een geschil tussen de familie Fokker en de familie Pasch leidt inmiddels tot een rechtszaak. De familie Fokker, vertegenwoordigd door advocaten Maaike Weda en Stephan Wensing, geeft aan dat het geschil berust op een koopvernietigend gebrek bij de pony. Voor de verkoop in 2007 liet de familie Pasch de pony nog onderzoeken door de kliniek in het Duitse Kerken en werd de familie Fokker verteld dat de pony geschikt was voor de topsport. Rachel was op dat moment elf jaar en daarmee nog niet bevoegd een hengst uit te brengen. Daarnaast zou Power moeten bijkomen van een druk wedstrijdseizoen. De eerste maanden werd er alleen wat licht werk gedaan door de nieuwe combinatie. Zodra de training intensiever werd, in aanloop naar het eerste concours in 2008, ontstonden er problemen en werd de pony in juni 2008 kreupel bevonden. Tussen diverse veterinaire behandelingen door heeft de combinatie slechts enkele wedstrijden kunnen rijden. In oktober 2008 werd Power door kliniek De Watermolen, van Jan Greve in Haaksbergen, afgekeurd voor de sport. Bij nader onderzoek en na het verschijnen van oudere dossierstukken van de pony uit de kliniek in Kerken, bleek een oude, ooit acute peesblessure een chronische vorm te hebben gekregen. De prognose is hopeloos. 

Familie Fokker wilde vervolgens de koop laten ontbinden op basis van een verborgen gebrek, aldus de raadsman van de familie. De familie Pasch, vertegenwoordigd door advocaat Gea Stibbe, geeft een heel andere reden voor het geschil. De pony is volgens familie Pasch niet betaald. Op verzoek van de familie Pasch is de pony bij de familie Fokker van stal gehaald en in gerechtelijke bewaring gesteld. Waar de pony op dit moment is, lijkt niemand te weten.

Advocaat Gea Stibbe verwacht dat de rechtzaak nog maanden in beslag neemt voor een uitspraak kan worden gedaan. 

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Lees ook:
Beslag op Power and Paint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.