Ga naar hoofdinhoud

Kittel dient protest in na afloop eerste onderdeel wereldbekerfinale

Patrik Kittel
Patrik Kittel

De directeur dressuur van de FEI, Trond Asmyr, maakte vanmiddag bekend dat er protest is ingediend tegen de gang van zaken rond de openingswedstrijd van de wereldbekerfinale dressuur. Asmyr wilde niet zeggen wie er achter deze klacht zit, maar Zweedse journalisten bevestigen dat Patrik Kittel degene is geweest die bezwaar heeft gemaakt. De klacht luidt dat de wedstrijdring er vanmiddag anders uitzag, met meer bloemen en meer sponsoruitingen, dan vanmorgen bij het losrijden in de ring.

“Zo heeft het weinig zin om los te rijden in de wedstrijdring”, zegt Marlies van Baalen na afloop van haar rit die door spanning van Miciano helemaal in het water viel. “De bedoeling is om de paarden te laten wennen aan de wedstrijdcondities. Maar dan moeten de omstandigheden wel gelijk zijn.”

Edward Gal zei tijdens de persconferentie dat zijn paard Undercover méér spanning had dan bij de kwalificatiewedstrijd op Indoor Brabant. “Ik denk dat dat komt doordat Undercover andere dingen zag dan vanmorgen bij het losrijden.”

Het eerste onderdeel van de wereldbekerfinale stond duidelijk in het teken van spanning en kijkerigheid. Zelfs een anders helemaal niet kijkerige hengst als Watermill Scandic HBC, het paard van Patrik Kittel, deinsde regelmatig terug.

Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle berichtgeving over de WB-finales

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Kittel dient protest in na afloop eerste onderdeel wereldbekerfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook