Ga naar hoofdinhoud

Protest van Patrik Kittel afgewezen

Patrik Kittel
Patrik Kittel

Het protest van Patrik Kittel tegen de gang van zaken rond de openingswedstrijd van de wereldbekerfinale dressuur is afgewezen door de groundjury. Kittel diende na de wedstrijd een klacht in omdat de wedstrijdring er in de warming-up anders uitzag dan tijdens de Grand Prix, maar de Zweedse dressuurruiter kan nergens aantonen dat de ring precies identiek moet zijn.

In zijn protest gaf Patrik Kittel aan dat er rode bloemetjes langs de ring stonden tijdens de Grand Prix die er niet waren tijdens het losrijden. Aan de hand van een foto van de warming-up concludeerde de jury dat op de plekken van de rode bloemen eerst groene planten stonden. Kittel kan echter niet aantonen dat de ring precies hetzelfde moet zijn en daarom wees de groundjury van de wereldbekerfinale zijn protest af, temeer omdat Kittel als zeventiende van start ging en voldoende gelegenheid had om vooraf al protest in te dienen.

Bron: Horses

2 reacties op “Protest van Patrik Kittel afgewezen

 • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  http://users.telenet.be/peter.ryckeboer/artikels/welzijn/zien.html

  Het paardenoog kan de kleur rood amper van groen onderscheiden….. 🙂

  pfff…hoe onprofessioneel en lachwekkend ,dit beklag.

  Kijk eens naar de springruiters,waar die niet allemaal overheen moeten hobbelen,het zal meer de vorm zijn die hen afschrikt,maar de meeste kleuren worden door het paard als grauw gezien!

  Paarden schrikken soms van en dwarrelend snoeppapiertje en lopen soms gewoon rustig door als een peloton wielrenners hen passeert…dat weet je toch van je paard!

 • Goethals Tom

  Nog een paar jaar en ze rijden dressuur in een afgesloten glazen serre. De neon reclamepannelen langs de zijkanten van jumping Antwerpen al eens bekijken. Ja, die veranderen van sponsor terwijl je aan het springen bent. Hè dressuurruiterskes , dat is pas africhting. Misschien moeten die top dressuurruiters hun paarden eens in ontspanning rijden ipv die trek methode’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook