Ga naar hoofdinhoud

PSG Aken voor Kasprzak en Quarton

Anna Kasprzak met Donnperignon
Anna Kasprzak, hier met Donnperignon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Deense Anna Kasprzak won vanmiddag de Prix St. George in Aken met haar vosruin Quarton (v. Quaterback), met wie ze pas sinds mei een combinatie vormt. Het duo reed met een solide proef naar de eerste plaats met een score van 72,237%. Tweede werd de in Florida woonachtige Spanjaard Juan Matute Guimon met Dhannie Ymas (v. Don Crusador) in 71,947%, die eerder vandaag al tekende voor de derde plaats in de U25.

Net als in Uggerhalne bewees Quarton zich onder Kasprzak nu ook in Aken. De ruin liep ook al tweemaal de finale van het WK jonge dressuurpaarden. De Duitse ruiters kwamen er in Aken pas op de derde trede van het podium aan te pas, maar daar stonden ze dan wel met twee combinaties. Helen Langehanenberg reed met Brisbane (v. Belissimo M.) naar exact hetzelfde percentage als landgenoot Hubertus Schmidt met de spectaculaire Escolar (v. Estobar NRW). Beide combinaties mochten een derde prijs in ontvangst nemen dankzij hun 70,816%. Brisbane liep een nette, beheerste proef, maar bleef in alle onderdelen wat vlak. Escolar daarentegen liep spectaculair, maar werd wat jolig in galop, waardoor er wat oneffenheden ontstonden.

Niet erg eens

De juryleden in Aken waren het onderling nog niet erg eens op deze eerste middag van het dressuurtournooi. Winnares Kasprzak werd door de diverse juryleden op de eerste maar ook de zesde plek geplaatst. Matute Guimon kreeg van één jurylid een eerste plek toebedeeld, terwijl een ander hem op de zevende plek zette. Ook verderop in de ranglijst zagen we grote verschillen qua plaatsing. Wel lagen de scores van veel combinaties dicht bij elkaar, waardoor snel verschillen in plaatsing kunnen ontstaan: de nummers één tot en met negen lagen slechts 3% uit elkaar.

Boven de 70%

Ook Kristina Bröring-Sprehe en Sönke Rothenberger bleven boven de grens van 70%. Sprehe werd met Destiny OLD (v. Desperados) vijfde met 70,474% en Rothenberger veroverde de zesde plaats met de pas zevenjarige Sankt Anton (v. San Amour). De veelbelovende Sankt Anton deed nog wat groen aan en noteerde 70,474. Patrick van der Meer was met Chinook (v. Vivaldi) goed voor 69,447 en een achtste plaats. Chinook stond er in Aken zeer scherp aan, en liet geen sporen zien van vermoeidheid nadat hij afgelopen weekend zilver won op het NK. Sterker nog: de hengst oogde erg fris en werd in een hoek wat kijkerig.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.