Ga naar hoofdinhoud

Quantaz knalt met Werth naar 85% in kür – Sa Coeur debuteert in GP

CDI Achleiten
Isabell Werth en DSP Quantaz (v. Quaterback).
Isabell Werth heeft al geen gebrek aan toppaarden, maar de tienjarige DSP Quantaz (v. Quaterback) klopt dit weekend in Achleiten niet meer aan de deur, maar schopt deze met een knal open. Met 85,450% kwam hij met Werth bijna 5% los van de concurrentie in de kür op muziek.

De tweede plaats in de internationale 4* was voor de eigenaresse van Quantaz, de Oostenrijkse Victoria Max-Theurer. Zelf reed zij Rockabilly (v. Rock Forever) naar 80,725%.

Sa Coeur maakt GP debuut

Op de derde plaats volgde Frederic Wandres met Sa Coeur (v. Sir Donnerhall), die naar 77,38% reed. Voor de voormalig tweevoudig Wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden was het zijn eerste Grandprixtournooi. Sa Coeur veranderde vaak van ruiter en werd voor miljoenen verkocht, maar lijkt in  Wandres de juiste ruiter gevonden te hebben. In januari deed het paar voor het eerst van zich spreken, toen nog in de Lichte Tour.

90+ voor artistieke interpretatie

Quantaz kreeg van vier van de vijf juryleden 90% of meer voor de artistieke interpretatie. De technische scores voor zijn kür op muziek lagen tussen de 78,5 en 83,5%. Werth heeft inmiddels (minstens) vier paarden op stal die ruim 80% kunnen scoren in de GP. Het is voor de Duitse dressuurkoningin te hopen dat er voldoende grote toernooien op de kalender verschijnen de komende maanden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Isabell Werth doorbreekt 80%-grens met DSP Quantaz

Weihegold OLD en Werth winnend terug in de ring

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook