Ga naar hoofdinhoud

Raateland en Don Bravour winnen Prix St. Georges Roosendaal

Geert-Jan Raateland hier met Crespo. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
Het was vanavond Geert Jan Raateland met Don Bravour, die de zege opeiste in de Prix St. Georges. De overwinning was niet unaniem, maar de score van 69.342%, die Raateland kreeg met zijn Painted Black-zoon was voldoende om zich als eerste te mogen opstellen. Vorige maand legde het duo al beslag op een ticket voor Jumping Amsterdam nadat Raateland in oktober met de broer van Bon Bravour op dit niveau debuteerde. Lisanne Zoutendijk eindigde op de vijfde plaats in deze rubriek.

De tweede plaats was voor de Duitse Anna-Christina Abbelen, die met First Lady 212 een score kreeg van 68.553%. Abbelen en de dochter van Florencio werden op de voet gevolgd door Domien Michiels en Intermezzo van het Meerdaalhof uit België. Michiels werd door één van de juryleden bovenaan gezet met de Gribaldi-zoon, maar kwam met een score van 68.237% net achter de Duitse uit.

Top vijf

De vierde plaats was ook voor een Belgische combinatie. Francoise Hologne-Joux ging met de Warkant-zoon Warhol als laatste van start in deze rubriek, maar kon met een score van 67.395% net niet meer in de top drie komen. Zoutendijk was kort daarvoor met Kostendrukkers Watteau in actie geweest en kreeg 66.974% voor haar proef met de Jazz-zoon, waarmee ze uiteindelijk de top 5 compleet maakte.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.