Ga naar hoofdinhoud

Rachelle Buining: ‘Young riders-proeven passen hem goed’

Rachelle Buining met Rythm and Blues Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

In Wezep ging vandaag het Bonfix Concours van start. Op deze Subtopwedstrijd kwamen verschenen vandaag de junioren en de young riders in de baan en werden er rubrieken voor Z2 pony's en Children verreden. Rachelle Buining won in het zadel van Rhythm and Blues (v. Welt Hit II) beide proeven bij de young riders met scores van bijna 70%.

Vorig jaar reed Rachelle Buining op het Nederlands kampioenschap haar laatste young riders proeven. “Daarna hebben we ter afwisseling bij de senioren de Intermediaire I gestart en thuis verder getraind”, vertelt de amazone. “Over beide proeven van vandaag was ik tevreden, maar de afwerking kan nog wat beter. Zo mogen de overgangen bijvoorbeeld nog wat preciezer.”

Goede galoptour

Op het protocol van Buining verschenen meerdere hoge cijfers. “De pirouettes gingen erg goed en leverden achten op, evenals de series. De appuyementen in draf waren goed voor 7,5-en en achten.”

De amazone wil zich dit jaar verder richten op de young riders-proeven. “Daarnaast zullen we ook nog wel Inter I blijven starten. Ik hoop dit jaar internationaal in Hagen te kunnen starten en wil graag het NK meerijden. Hopelijk kunnen we een aantal kaderscores rijden.”

Hoger niveau

Buining en de Welt Hit II-zoon werden beide in 1998 geboren. “Toen mijn moeder zwanger was van mij heeft ze één van haar twee fokmerries laten dekken en daar kwam Rhythm uit. Ik rijd hem sinds mijn veertiende. Dat was ik het begin best lastig omdat ik nog klein was, dus het heeft even geduurd voordat we echt een combinatie vormden.”

Bij de junioren presteerde de combinatie voorheen al goed, maar bij de young riders komen ze tot hogere scores. “Het young riders-niveau past hem beter, want de moeilijke onderdelen zijn juist zijn kracht”, aldus Buining.

Carlijn Vaessen twee keer tweede

Zowel in de landenproef als in de individuele proef bij de young riders ging het rode lint naar Carlijn Vaessen en Woodstock (v. Wengelo’s Ricardo), die uitkwam op scores van 64,87% en 66,25%. In de eerste proef eindigde Corlinda Luttjeboer op de derde plaats met Da Vinci Sollenburg (v. Vivaldi), in de tweede proef was dat Marjan Hooge met Ego Tripper Texel (v. Jazz).

Dubbele wint voor Beelen

Bij de junioren was Anouk Beelen twee keer de terechte winnares met Derrel (v. Special D). Met 66,89% en 68,62% was ze te sterk voor de concurrentie. Shannon Holmes stuurde het voormalig Grand Prix-paard Pays Bas NL (v. Cabochon) in de landenproef naar plaats twee en werd daarbij gevolgd door Kristy de Roo en Supério (v. Sorento).

In de individuele proef eindigde Rianne Ashley Ubels met de VDL Veron-nazaat Calvin K op plaats twee.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook