Ga naar hoofdinhoud

Ralph Westhoff zorgt dat Cosmo bij Sönke kan blijven

Exclusief
Sönke Rothenberger en Cosmo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor Sönke Rothenberger kon 2017 niet beter beginnen. Ralph Westhoff en zijn vrouw Marga Groeninger hebben de tienjarige Cosmo voor de helft gekocht en daarmee is de toekomst van het duo zeker. "De druk is nu eindelijk weg", vertelt Sönke. "Zowel voor als na de Olympische Spelen werden er enorme bedragen voor Cosmo geboden en het was bijna niet verantwoord voor mijn ouders om die telkens af te blijven slaan." 

Daarom ging de familie Rothenberger op zoek naar een mede-eigenaar, die ze vonden in Westhoff en Groeninger. “Ralph en Marga wonen hier in de buurt en houden erg veel van de dressuursport. Ze waren erg onder de indruk van mij en Cosmo en toen zijn we om de tafel gegaan. Het zijn geen mensen die nastreven dat we elke week op concours gaan. Dus we kunnen nu ook gericht naar kampioenschappen blijven toewerken.”

Allebei nog jong

Van de toekomst verwacht Rothenberger nog wel het een en ander. “We zijn allebei nog jong en er is ruimte om te groeien richting andere grote kampioenschappen en ook de volgende Olympische Spelen in Tokyo.”

6 miljoen euro

Volgens Eurodressage.com betaalden Westhoff en Groeninger 6 miljoen euro voor de helft van Cosmo. Westhoff, directeur van het Duitse rubberverwerkingsbedrijf Kraiberg, kocht eerder al Sankt Anton (v. San Amour) voor Sanneke Rothenberger en is ook eigenaar van de Grand Prix-paarden Bozanjo en Florenciano, die onlangs naar de stallen van Eyal Zlatin verhuisden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook