Ga naar hoofdinhoud

Rassolini gekocht voor Jan Ebeling

Rafalca en Jan Ebeling

Jan Ebeling is de nieuwe ruiter van de tienjarige Hannoveraanse hengst Rassolini (v. Rubioso N). De kampioenshengst van de Nürnberger Burgpokal 2010 is met het oog op de Olympische Spelen van 2016 aangekocht voor Ebeling en zal Duitsland inruilen voor Amerika.

De in Duitsland geboren, maar inmidels al jaren in Amerika wonende, Jan Ebeling deed in 2012 aan de Olympische Spelen in London mee met zijn troef Rafalca (v. Argentinus). Rassolini is voor hem gekocht door een groep van tien eigenaren, waaronder Ann Romney, Beth Meyer en Amy Ebeling. Het drietal met als bijnaam ‘Three Amigos’ bezitten tevens de merrie Rafalca.

Onder amazone Kathrin Meyer zu Strohen, die de hengst trainde en uitbracht, was Rassolini een zeer succesvol jong paard op Duitse bodem. In eerste instantie werd hij gestart door Klarissa-Alexandra Liss, die de hengst zijn eerste roem gaf tijdens de Bundeschampionate 2006, waar het duo als achtste eindigde in de driejarige hengsten-rubriek. Een jaar later werd hij daar vierde. Tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden werd Rassolini eveneens vierde. In 2010 werd hij uitgebracht in de Prix St. Georges en won in dat jaar de Burgpokal Champion-titel met 74,85 procent. In juni 2012 won hij zijn Intermédiare II debuut.

Jan Ebeling is gestationeerd in Moorpark, Californië en traint met de Duitse Wolfram Wittig. De ruiter laat weten zeer blij te zijn dat hij deze mogelijkheid met een van de beste paarden ter wereld krijgt aangeboden. “Het is fantastisch om een paard van dit niveau te hebben. Niet alleen voor ons, maar ook voor de dressuur in Amerika. ”

Collegaruiter Steffen Peters vindt de aanschaf van Rassolini voor Ebeling fantastisch voor de toekomst van de Amerikaanse dressuur.

Bron: Horses / Dressage-News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook