Ga naar hoofdinhoud

Rath door ziekte van Pfeiffer niet naar Aken

Matthias Alexander Rath met Totilas
Matthias Alexander Rath lijdt aan de ziekte van Pfeiffer en mag de komende twee weken geen lichamelijke inspanningen verrichten om ernstige gevolgen van de ziekte te vermijden. Rath verschijnt in Aken niet aan de start. De FN heeft een speciaal programma opgesteld om te toetsen of de combinatie Rath - Totilas wel voor de Olympische Spelen in aanmerking komt.

De startplaats van Matthias Alexander Rath in het Duitse team voor Aken wordt ingenomen door Dorothee Schneider, die met Diva Royal sterk in opkomst is. Totilas wordt door Matthias’ vader en trainer Klaus Rath in training gehouden. Bondstrainer Jonny Hilberath en teamdierenarts Cordula Gather reizen op vrijdag 6 juli, twee dagen voor de finale keuze voor de Olympische Spelen, naar Kronberg om de trainingstoestand en vorm van Totilas te inspecteren.

Bron: www.dressagedirect.com

 

11 reacties op “Rath door ziekte van Pfeiffer niet naar Aken

 • Jack, Den Haag

  Met wie heeft Matthias dan gezoend 1 a 2 maand geleden? Als het iemand uit de dressuurwereld is dan horen we het vanzelf. Ik wens hem veel beterschap, en geloof er zoals altijd weer geen snars van.

 • petra

  ja hoor, het zal wel weer niet iets zijn met Rath..

 • Met@

  Ja …dat ga je natuurlijk krijgen…sceptisisme en argwaan…WAT een blaartrekkend verhaal weer!
  Het zou toch wel heel triest zijn als hij de ziekte faked om welke reden dan ook ,waar zou hij bang voor zijn …voor de concurrenten in zijn team ,of voor buitenlanders (engeland) die evt. beter presteren in Aken ?

  Heeft iemand het mobnr. van Ted Troost beschikbaar?

  Aan de andere kant pleegt veel stress een enorme aanslag op de lich/geestelijke weerstand en kan een “Porte d’entree” ontstaan voor niet welkome gasten ,het is een wisselwerking en komt nogal eens voor bij topsporters op het moment dat ze moeten presteren.

  Snel weer de oude worden ,want ik vind dat Totilas bij de Gladiatoren hoort die strijden voor het hoogst haalbare op de Olympische Spelen !

  Sterkte!

 • Linda

  Wat een misselijke reacties hier echt weer typisch Nederland hoor! Matthias is ECHT ziek en heeft ECHT pfeiffer. Hoe ik het weten kan? ik ben er elke dag te vinden.

 • Judith

  @Jack: Isabell Werth gaat waarschijnlijk ook niet…. zou kunnen…. hahaha
  @Linda: Zeg nou zelf,het komt allemaal wel een tikkie vreemd over dat eerst Totilas (een paar keer) niet in orde was en nu Matthias weer ziek is, en dat dan altijd voor belangrijke wedstrijden… het is meer dan logisch dat men het allemaal niet meer geloofd! En mocht hij idd ziek zijn dan wens ik hem uiteraard alle rust en beterschap!

 • Franciska

  Linda heeft gelijk, gun die jongen nou eens het succes van zo’n super paard, het gaat niet alleen om de prijzen van Nederland. Het gaat om de dressuursport. Kijk als die 2 in de ring zijn en geniet er dan gewoon van zonder altijd maar erover te zeuren. We zijn allemaal paardenliefhebbers en moeten elkaar daarom gewoon respecteren. Als hij om de OS een goude medallie haalt, gun ik het hem van harte!

 • Esy

  ik wens hem veel beterschap!!!
  @ Judith:de reden dat er zoveel misloopt met MAR en Totilas
  is volgens mij de enorme druk en de vele commentaar die hij krijgt…
  ik zou ook ziek worden hoor.

 • Helena Oegstgeest

  Tsjonge, wat een reacties….zou het niet normaal zijn dat die arme Matthias geveld is door zo’n ziekte? Wie houdt dit vol? Wat een stress, wat een negativiteit heeft die arme jongen moeten verduren. Heeft iemand, van al die beste stuurlui die aan wal staan, zich wel eens verdiept in de nauwe relatie tussen lichaam en geest? Ik wel, ik doe niet anders en het verbaast me dat het zo lang geduurd heeft voordat een dergelijke ziekte zich bij Matthias openbaarde. Natuurlijk, hij had nee kunnen zeggen, kunnen weigeren om Totilas te gaan rijden, maar ook dat zou weer een voorbarige conclusie zijn, omdat we er eigenlijk met z’n allen geen barst vanaf weten. We oordelen er maar op los en ondertussen zit die arme jongen met een hele vervelende ziekte, waar hij nog niet mee klaar is.
  Achteraf beschouwd zijn er tot nu toe alleen maar verliezers, PS, MAR en familie, Edward, Nicole en vooral Totilas.
  Laten we er nu eindelijk eens lering uit trekken, maar helaas, dat zal wel een Utopie zijn!!!!

 • Gea Planken

  Wat een pech weer voor Matthias. Velen hebben een mening over hem, ik vind het stoer dat hij probeert waar te maken wat Edward voor Nederland heeft gedaan. Deze jongen krijgt niet de kans, veel negativiteit krijg hij over zich heen. Ik vind dat hij het goed doet ondanks dat mensen vinden dat hij alleen maar een goed paard krijgt door de financiële middelen die zijn ‘ouders’ hebben. Hieruit spreekt volgens mij gewoon jaloezie, Ed heeft dat paard jaren gereden, zij kenden elkaar door en door en inderdaad, het was een super combi. Matthias staat ook goed op Totilas en hoe kun je nou presteren als de hele wereld op je vingers zit te kijken ! Nu is hij ziek. Ik weet nu al dat mensen gaan zeggen, heeft hij weer een excuus? En ik zeg…als jullie het beter kunnen rijden jullie Totilas dan :-).

 • Belg

  Beste Nedelandse mensen ,wat is dat toch altijd maar met sommigen van jullie ? Beeld u eens in wat voor druk dit geeft aan iemand, het is al heel moeilijk om zelf een paard naar de top te rijden en als je er dan bent vang je verdorie veel wind .
  Dan heb je kans om ” het beste paard ter wereld “te rijden en dan wordt je zo erg de grond ingeboord , dat je er uiteindelijk onder door gaat (ik wens Mathias Alexander Rath een spoedig herstel) .
  Geniet eens van die mooie sport en vooral van al die paarden die zoveel voor ons doen …Stop gewoon met die negatieve kritiek tegenover één persoon ,is echt niet goed voor niemand niet , iedereen heeft wel zijn favoriet.
  Dressur sport is al niet zo uitgebreid , prijs ons gelukkig dat we kunnen genieten van die landen teams en van de spanning tss alle ruiters .
  Ik heb dit jaar nooit eerder zo spannend naar de sport kunnen kijken ik zie echt uit naar Londen en dat de beste op dit moment mag winnen .

 • Lady

  Eerlijk gezegd geloof ik er niets van.
  Als hij inderdaad pfeiffer heeft, is ie wel langer dan 2 weken uit de running!
  Buiten dat: iedere keer bij belangrijke wedstrijden heeft hij of Totilas wel iets.
  Totilas had nooit ergens last van bij Edward.
  En mocht Matthias de stress/spanning van de wedstrijden niet aankunnen, moet hij misschien maar eens een ander beroep uitoefenen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.