Ga naar hoofdinhoud

Recordscore van 250,5 punten in B dressuur

Mira de Vries beleefde in Beuningen de dag van haar leven. Met haar vierjarige ruin Jillz la Grande (Charmeur x Come On) kwam ze met haar proef in het B dressuur uit op een recordscore van 250,5 punten, wat gelijk staat aan 83,50%. "Nog nooit zo'n groep in de B gehad..", verzucht jurylid John Menting op Facebook.

Op het protocol van de winnares prijkten onder meer twee tienen, twee keer een 9,5 en meerdere negens. Het laagste cijfer: een zeven en onderaan het protocol de tekst: WTF? Gaaf! De amazone heeft de ruin pas sinds kort onder het zadel en het leek haar leuk om de klasse B af te sluiten bij stal La Grande, waar de merrie gefokt is. Dat lukte de leerlinge van Floor van Kempen met stijl.

Sterke groep

Maar eigenlijk bestond de hele groep uit sterke combinaties. Het rode lint ging met 240 punten (80,00%) naar Isabel Theunissen en de Johnson-dochter Indah. De als nummer drie geplaatste Iris Lelieveld maakte het succes van deze groep meer dan compleet, zij stuurde Sayuri naar 234,5 punten en won de tweede proef met 230 punten.

Bron: Horses.nl/Facebook

3 reacties op “Recordscore van 250,5 punten in B dressuur

  • Eliza

    Classy remark: “WTF”- Ik vraag me af of dit jurylid zich volledig bewust is van de betekenis van deze afkorting die weliswaar veel gebruikt wordt onder jongeren maar toch niet van veel beschaving getuigt. Misschien is het te overwegen om te kiezen voor een iets andere bewoording?

  • Bertine

    Fantastische jury! Eindelijk iemand die boven een zes durft te punten. Dit is een enorme stimulans voor jonge ruiters, die zich door een zee van zesjes moeten worstelen. Dames en heren juryleden: neem er een voorbeeld aan. Een zes betekent: net voldoende, dus 1. niet kreupel en 2. niemand is eraf gevallen. Zo is de B-dressuur ooit begonnen en dat moeten we ons misschien weer herinneren.

  • Irene

    Top jury, leuk dat hij zo enthousiast is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook