Ga naar hoofdinhoud

Rentree Desperados FRH goed voor net geen 80%

Update
Kristina Broring-Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een lange wedstrijdpauze reed Kristina Bröring-Sprehe haar toppaard Desperados FRH op CDI Dortmund voor het eerst weer de ring in. De combinatie kwam uit op 79,761%. De Hannoveraanse hengst raakte vorig jaar in aanloop naar de Europese kampioenschappen geblesseerd. Zijn amazone mikt dit jaar op een plaats in het team voor de Wereldruiterspelen in Tryon. 

De zeventien jaar oude Desperados FRH liet in Dortmund zien het kunstje nog niet verleerd te zijn, maar de topvorm waarin ze twee jaar geleden verkeerden is nog niet terug. Kleine smetjes op de proef was de overgang stap-passage en een telfout in het zigzag-appuyement in galop. Daarnaast wilde de hengst op de laatste AC-lijn al te vroeg naar piaffe. Verder waren er prachtige pirouettes en piaffes (zelfs goed voor een 10) en een aansprekend beeld.

Waardering van Russisch jurylid voor Merkulova

De Russische Inessa Merkulova zette een sterke Grand Prix neer met Mister X. De Trakehner piaffeert en passageert alsof hij het zo uit zijn mouw kan schudden en zag deze onderdelen (terecht) gewaardeerd worden met achten en negens. Vooral het Russische jurylid Yury Romanov kon de proef waarderen, hij kwam uit op 78,478%. Zijn vier collega’s gaven gemiddeld 4% lager, wat Merkulova op 75,217% en plaats twee bracht.

Lütkemeier naar derde plaats

Fabiënne Lütkemeier eiste het derde prijzengeld op met haar Florestano-zoon Fabregaz. De ruin scoorde vooral punten voor het gedegen galopwerk, maar er gaan punten verloren in de stap. De score kwam uit op 72,130%, waarmee ze net voorbleven op Hubertus Schmidt en Imperio. De Trakehnerhengst werd op zeer vriendelijke wijze voorgesteld. In de piaffe en de overgangen daar naartoe ging de energie wat verloren. Zijn zoon Heuberger TSF eindigde met Annabel Balkenhol op plaats vijf.

Dante Weltino OLD in top vijf

Dante Weltino OLD verscheen onder zijn Zweedse amazone Therese Nilshagen in de ring. De getalenteerde en expressief bewegende hengst liet in de uitgestrekte draf een zeer goed gebruik van het achterbeen zien, wat ook mooi tot uiting komt in de passage. In het stapgedeelte bouwde de hengst wat spanning op, wat ook zichtbaar was in de tweede piaffe. De eners en pirouette naar rechts waren indrukwekkend. De juryleden waren verdeeld: een gaf een dikke 69%, een ander ruim 74%. Gemiddeld was er 71,804%, goed voor plaats drie.

Blue Hors Zepter

Daniel Bachmann Andersen stelde een zoon van zijn Wereldbekertroef Blue Hors Zack. Deze Blue Hors Zepter overtuigde met een aansprekend beeld en ging constant mooi bergopwaarts door de ring. De tienjarige hengst oogt hier en daar nog wat groen, maar toont veel aanleg. De piaffes waren keurig op de plaats, in de passage was de Oldenburger af en toe nog wat ongelijk in het achterbeen. Voor deze combinatie was er 70,891%, goed voor plaats acht.

Fraai drafgedeelte Luijmes

Bij Jean-René Luijmes en Aswin bleef de waardering in het drafgedeelte wat uit. De cijfers kwamen zo goed als niet boven de 7,5 uit, terwijl de uitgestrekte draf en piaffes fraai werden uitgevoerd. In het galopgedeelte verdienen de series nog wat aandacht, daarin verloor de Sandreo-zoon de balans. Datzelfde gebeurde in de pirouette naar rechts. Luijmes kwam uit op 66,304%, net iets minder dan Tosca Visser-van der Meulen en Asther de Jeu (v. Contango).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook