Ga naar hoofdinhoud

Rentree Parzival op Outdoor Gelderland

Foto Lonneke Ruesink
Het toppaard Parzival van Adelinde Cornelissen maakt na een lange wedstrijdpauze zijn rentree tijdens Outdoor Gelderland. Op zaterdagavond 7 juni en zondagmiddag 8 juni maakt Parzival zijn opwachting in de Grand Prix en kür.

“Ik durf het bijna niet te zeggen. Parzival is nu zeventien jaar oud en steeds als ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald, dan weet hij zich weer te verbeteren. Hij is nu weer nog lichter in de hand en nog meer gefinetuned dan ooit”, vertelt Adelinde Cornelissen, die uitkijkt naar hun comeback.

Afgelopen winterseizoen bleef Parzival buiten beeld. “Dat was volgens de planning. Als je het indoorseizoen rijdt, dan draait het om de wereldbekerwedstrijden. Wil je kans maken op de finale, dan moet je ze als het even kan allemaal rijden omdat Nederland maar drie finaletickets krijgt. Dan heb je de finale eind april en vervolgens moet je een wedstrijdpauze inlassen om je paard fit te hebben voor het WK eind augustus. Ik besloot om te kiezen en mijn keuze is op de Wereldruiterspelen in Normandië gevallen.”

Adelinde Cornelissen is niet de enige topper die Outdoor Gelderland in haar agenda heeft genoteerd. Ook Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die Nederland recent nog vertegenwoordigde in de wereldbekerfinale, zijn van de partij.

Bron: Horses/ Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook