Ga naar hoofdinhoud

Rentree Totilas te laat voor deelname aan WEG

Totilas, het duurste dressuurpaard ter wereld, waarmee Edward Gal grote successen behaalde, maakt binnen afzienbare tijd zijn rentree, maar deelname aan de Wereldruiterspelen lijkt uitgesloten. Daarvoor zou dressuurruiter Matthias Rath met Totilas half mei aan de Duitse kampioenschappen moeten deelnemen. ,,Dat kan niet. Het zou belachelijk zijn Totilas nu al drie proeven te laten uitvoeren'', meldde Paul Schockemöhle, sinds 2010 eigenaar van het toppaard, woensdag.

Totilas is door blessureleed al twee jaar niet meer in wedstrijden uitgekomen. De Duitse bondscoach Monica Theodorescu heeft deelname aan de nationale kampioenschappen als voorwaarde gesteld voor selectie voor de Wereldruiterspelen. ,,Eind mei, begin juni verwacht ik Totilas terug in de ring, als alles normaal verloopt”, aldus Schockemöhle.

Bron: Horses/RTL

7 reacties op “Rentree Totilas te laat voor deelname aan WEG

 • Renata

  Die zien we nooit meer terug in de wedstrijden. Elke keer is er wel weer wat aan de hand met Totilas. Zou zeggen stuur hem maar met pensioen.

 • Renata

  Had ik wel verwacht. Denk niet dat we Totilas ooit nog eens in de wedstrijdring zullen zien.

 • karien

  ik hoop eigenlijk dat schockemoehle eens verstandig word en edward em laat rijden dit is gewoon zielig voor dit dier de bij edward in topconditie was kun je mij niet vertellen dat hij nu steeds wat heeft

 • C van lith

  Verschrikkelijk.
  Geef hem terug aan Edward,krijgt de zwarte tenminste nog liefde en aandacht!!!!
  Anders heb ik nog wel een fijne stal met weiland ervoor.
  Kan die eindelijk paard zijn!

 • Andrea de Jonge

  Gewoon te triest voor woorden ….had hem zo graag weer eens gezien ( liefst onder een goede ruiter) in dezelfde ring als Valegro …eeuwig jammer ..en een groot verlies voor de sport.

 • tineke

  Dit had dit paard echt niet verdiend. Je hoort er Edward niet over, maar dit moet pijn doen. Ik had Dhr. Shockemohle de wijsheid van Dhr. Clock toegewenst.

 • Lotje Moerdijk

  Doet me met weemoed denken aan de verkoop van Saint Urus d’Olympe, die 15 jaar geleden voor meer dan een miljoen (in die tijd ook al heel veel geld…) naar Brazilië verkocht werd, met als doel Olympische Spelen. Ruiter Alex van Silfhout nam afscheid van zijn topper, en de Nieuwe Heuvel bouwde van het enorme geldbedrag haar prachtige hengstenstation/manege.
  Paarden komen en gaan, en bij de juiste ruiter presteren ze goed, en geld kan dat nooit vergelden vrees ik. De Saint is nooit meer aan een start verschenen. Gelukkig heeft hij geweldige nakomelingen… En dat moeten we van Totilas dan ook maar hopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.