Ga naar hoofdinhoud

Richenhagen: ‘Fransen-Iacobaeus niet meer inzetten op kampioenschappen’

Patrik Kittel met Well Done de la Roche CMF Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Martin Richenhagen, de uitgever van onder ander het blad ReiterRevue, houdt op de gelijknamige website van dat blad een blog bij van zijn belevenissen in Tryon. In de laatste blog vraagt hij zich af wat er in het Zweedse jurylid Annette Fransen-Iacobaeus (in de Spécial jurylid bij M) is gevaren. Horses.nl signaleerde al de opvallende afwijkingen van Fransen, zoals Patrik Kittel op 2, Cosmo op 77% (5), Dublet op 11, Verdades op 6 en ga zo maar door. 

“Ze jureerde duidelijk nationalistisch en week meerdere keren compleet af van haar collega’s. De toeschouwers vroegen zich af wat deze dame gedronken of gerookt had. Dit Zweedse jurylid mag in de toekomst zeker niet meer op grote kampioenschappen jureren! De stelling, dat niet het aantal juryleden of een supervisorypanel het jureren beter maken, maar meer vakbekwaamheid en ethische correctheid het verschil maken, is vandaag weer bewezen.”

Nederlands jurylid

Een ‘gerenommeerd Nederlands jurylid’, die in Tryon een Russische amazone begeleidde, krijgt ook nog een veeg uit de pan. Richenhagen schrijft dat de betreffende amazone opviel door paardonvriendelijk-losrijden.

Bron: ReiterRevue

2 reacties op “Richenhagen: ‘Fransen-Iacobaeus niet meer inzetten op kampioenschappen’

  • eddy crul

    Dat één jurylid afwijkt van de 6 andere wil nog niets zeggen.Twee mogelijkheden,ofwel is ze in de fout gegaan ofwel heeft zij alleen gelijk. En dan verdienen de zes anderen de blaam..Bij Cosmo heeft ze volgens mij gelijk,Rothenberger kreeg van alle anderen veel te veel punten. Alleen de punten van Annette Fransen-Iacobaeus zaten hier het dichtst bij de waarheid.Het viel mij trouwens op dat in het algemeen de afgoden door de band allemaal te veel punten kregen.Veel te veel paarden zijn sommige oefeningen niet meester zoals bvb de piaffe,achteruitgaan,stap, enz.Bij de afgoden worden deze fouten veel te weinig doorgerekend.Wat mij ook opviel is dat er een klein beetje verbetering is gekomen in het rijden.Dit viel mij het meeste op in de gestrekte draf.Alhoewel er ook afgoden tussen zaten die helemaal geen gestrekte draf lieten zien en toch daalde hun punten amper.Er is nog zeer veel werk aan de winkel.vr gr Ec

  • Marian Raven

    Toch maar weer eens geprobeerd te kijken. Ik ben al een aantal jaren afgehaakt omdat ik zowel de jurering niet kan volgen, alsook geen plezier beleefde aan hoe een groot aantal mensen aan het rijden waren. En let wel: Ik kan het zelf niet op dat niveau, maar kan wel zien of een paard zijn lichaam op een gezonde manier gebruikt (mag gebruiken) en zich daar wel bij voelt.
    De jurering kan ik nog steeds niet volgen, ik ben het helemaal met Eddy Crul eens, maar heb nu toch wel weer overwegend met plezier naar de verrichtingen in de ring zitten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.