Ga naar hoofdinhoud

Rien van der Schaft: ‘Goed voor de dag komen in Nations Cup’

De FEI Nations Cup zijn voor Rien van der Schaft belangrijke wedstrijden op weg naar het Europees kampioenschap dat van 21 tot en met 27 augustus 2017 in het Zweedse Gothenburg verreden wordt. “Het EK is onze grootste prioriteit, maar daarnaast wil ik dat we absoluut goed voor de dag komen in de FEI Nations Cup”, vertelt de bondscoach.

Voor Rien van der Schaft is het duidelijk. “Een groot internationaal kampioenschap is altijd het hoofddoel in een jaar, maar daarnaast zijn er meer wedstrijden die ik heel belangrijk vind.”

Observatiewedstrijden

“Als observatiewedstrijden voor het EK zijn het NK Dressuur in Ermelo en het CHIO Rotterdam aangewezen, daar ligt dus prioriteit. Het CHIO is gelukkig ook weer een van de topwedstrijden waar een Nations Cup wedstrijd wordt verreden, dus dat komt helemaal goed uit.”

Jonge combinaties

“Behalve deze evenementen wil ik ook absoluut goed voor de dag komen met een team op verschillende andere FEI Nations Cups. Bij die wedstrijden gaat het om meer dan alleen meedoen, op een wedstrijd zoals het CHIO van Aken, daar wil je toch goed voor de dag komen! Ik hoop de wedstrijden ook te kunnen gebruiken om jongere ruiters en combinaties ervaring op te laten doen tussen de rotten in het vak. Dat levert die aankomende topruiters weer een ervaring die hun verdere carrière van pas komt.”

Herhalen en verbeteren

In 2016 won het Nederlandse kwartet de landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam en werd vijfde in de eindstand van de FEI Nations Cup. “Dat eerste willen we heel graag herhalen, dat tweede moet dit jaar zeker beter”, zegt Rini van der Schaft vol overtuiging.

Team Compiègne

Het Nederlandse team voor de eerste FEI Nations Cup Dressuur in Compiègne werd gisteren bekend gemaakt en bestaat uit Adelinde Cornelissen met Aqiedo (v. Undigo), Daniëlle Heijkoop met Siro (v. Gribaldi), kersvers Olympisch kaderlid Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau) en Jeannette Haazen met Dabanos D´04 (v. Abanos).

Kalender

FEI Nations Cup Dressuur 2017
• CDIO5* Compiègne (FRA) 18-21 mei
• CDIO4* Uggerhalne (DEN) 01-05 juni
• CDIO5* Rotterdam (NED) 22-25 juni
• CDIO5* Falsterbo (SWE) 13-16 juli
• CDIO5* Aken (GER) 19-23 juli
• CDIO3* Hickstead (GBR) 27-30 juli

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook