Ga naar hoofdinhoud

Rixt van der Horst: ‘Goede score voor het team’

Rixt van der Horst. Foto: FEI/Liz Gregg

Rixt van der Horst betrad vrijdagochtend als laatste Nederlandse starter de baan. In de landenproef Grade III kwam ze samen met haar Belissimo M-dochter Findsley uit op 73,559%. "Over het algemeen was het beeld heel mooi. Bij Findsley voelt het soms minder goed aan dan dat het eruit ziet."

Van der Horst was vooral trots op de drafverruimingen. “Ik was vandaag heel tevreden over de middendraf, daar ging ze mooi naar voren en kwam ze mooi terug. Bij het binnenkomen had ik weer zo’n slingertje, maar de keertwendingen waren nu wel weer goed. Ik denk dat ik zo wel een goede score heb neer kunnen zetten voor het Nederlandse team. Mijn doel was om richting de 74% te rijden en dat is gelukt.”

Bron: Ruiters in Oranje

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook