Ga naar hoofdinhoud

Robin van Lierop door naar tweede Duitse WK-selectie: ‘Kei blij!’

Exclusief
RS2 Flora de Mariposa (v. Fürstenball) met Robin van Lierop
Na de eerste Duitse selectie voor het WK jonge dressuurpaarden, die gisteren en vandaag in Warendorf werd gereden, is Robin van Lierop met de vijfjarige RS2 Flora de Mariposa OLD (v. Fürstenball) aangewezen voor de tweede en beslissende selectie op 12 juli. "Het is natuurlijk afwachten of we het WK gaan halen, maar dit was al zo gaaf. Ik ben echt kei blij!", vertelt Van Lierop enthousiast.

Gisteren was een trainingsdag die aanschouwd werd door het jurypanel, waar de Duitse bondscoach Monica Theodurescu deel van uitmaakt. “Flora was toen iets gespannen en het was nog een beetje knutselen onderweg. Maar Monica vertelde dat ik vandaag precies zo moest rijden en dat ze bij Flora ze beste stap van de dag had gezien”, aldus een trotse Van Lierop.

Beste zeventien

Vandaag stond de preliminary test op het programma. “Flora deed super haar best, alles klopte en het gevoel was zó gaaf. Zo zou ik altijd wel willen rijden”, lacht de ruiter die met zijn merrie bij de zeventien combinaties (van de 43) hoort die door mogen naar de volgende selectie.

Hele klus

“Van de Duitse insiders hoorde ik dat de concurrentie bij de vijfjarigen nog niet eerder zo groot was als dit jaar. Er liepen ook echt hele goede paarden mee en ik heb er wel twintig gezien die ik zo mee naar huis zou willen nemen”, vervolgt van Lierop die vooraf totaal niet had verwacht te kunnen doordringen tot de volgende ronde. “Op basis van de startlijst was het een hele klus en ging ik er niet van uit.”

Trainingen bij Oelrich

In de aanloop naar het Duitse selectietraject trainde Van Lierop met Flora een aantal keer bij de Duitse trainer Oliver Oelrich. “Na mijn ervaringen vorig jaar op het Bundeschampionat was ik een beetje zoekende hoe de Duitse juryleden het willen zien. Op advies van het Oldenburger stamboek ben in toen bij Oliver terecht gekomen. Hij is super vakkundig en weet precies waar ze op letten. Hij heeft me fantastisch geholpen, ook deze twee dagen in Warendorf”, besluit Van Lierop die de trainingen bij Oelrich graag wil voorzetten.

Van Liere en Bruntink

Dinja van Liere reed de hengst Total US (v. Totilas) maar werd niet aangewezen voor de tweede selectie. Vai Bruntink bracht Jamsession Taonga (v. Jazz) aan de start, maar beëindigde voortijdig haar proef.

Klik hier voor de combinaties die aangewezen zijn voor de tweede selectie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook