Ga naar hoofdinhoud

Rock Forever NRW scoort opnieuw

Oliver Oelrich met Rock Forever. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Nadat de Westfaalse hengst Rock Forever NRW (v. Rockwell) eind vorig jaar al enkele overwinningen op zijn naam schreef, is hij het nieuwe jaar goed begonnen door in Ankum de Intermediaire II op zijn naam te schrijven. Met Sophie Holkenbrink, de dochter van hengstenhouder Wilhelm Holkenbrink, in het zadel marcheerde de hengst naar de winnende score van 71.360%.

Rock Forever NRW begon zijn carrière als dressuurpaard op driejarige leeftijd met een bronzen medaille op de Bundeschampionate. Een jaar later deed hij daar een schepje bovenop en kwam thuis met zilver. Oliver Oelrich leidde de hengst op tot Lichte Tour-niveau en in 2012 nam Sophie Holkenbrink de teugels over. In de fokkerij maakte hij vooral furore als vader van Rosamunde, het getalenteerde Grand Prix paard van Steffen Peters.

Juryverschillen

In Ankum liet de hengst opnieuw zijn kunnen zien, al was de jury het niet unaniem met elkaar eens. Alleen de jury bij H zag in de Rockwell-nakomeling de winnaar van de dag. Bij de overige twee juryleden bleef hij op de derde plek steken. Toch was de overall-score voldoende om de winst te pakken.

Janina Siemers stuurde Emilio 111 (v. Earl) naar het tweede prijzengeld, door 71.140% te scoren. Bianca Kasselman reed de bij Hannover goedgekeurde hengst Delatio (v. De Niro), eerder succesvol onder Miranda Rongen, met 70.833%  naar de derde plek. Een dag later was er meer succes voor de combinatie door de Grand Prix van Ankum te winnen.

Klik hier voor de uitslag.

Rock Forever en Sophie Holkenbrink:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook