Ga naar hoofdinhoud

Roerink: ‘Flanell en Glen mogen nu de aandacht delen’

Veronique Roerink met Flanell. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vandaag debuteerde Veronique Roerink in Noord-Sleen winnend in het ZZ-Zwaar met de zelf gefokte Glen Moray, de volle zus van Flanell en halfzusje van Elvive. De eerste proef ging nog gepaard met de nodige fouten, waardoor Roerink aan zichzelf ging twijfelen of ze niet te vroeg was overgegaan naar de subtop, maar de tweede proef herpakte de merrie zich en wonnen ze met 66,71%. 

Door de fouten in de eerste proef zat er maar net een winstpunt in voor Roerink en de debuterende Glen Moray. Ze werden met 60,43% zevende. “Het aangaloppeer-knopje was bijvoorbeeld ineens weg”, lacht Roerink. In de tweede proef voelde de merrie weer meer zoals ze thuis was en dat was ook terug te zien in de score. “Voorheen stond Glen altijd in de schaduw van Flanell. Nu ze ook mee kan in de subtop mogen ze de aandacht gaan delen”, grapt de amazone. Paulien Alberts ging in deze proef ruimschoots aan de leiding met haar Enrico, die ze naar 66,79% stuurde, ruim 4,5% meer dan Maaike Ten Hoor en Symfonie die tweede werden. In de tweede proef werd Alberts tweede, en Ten Hoor derde.

Zamara Sue onder nieuwe amazone

In de Young Riders rubrieken bezette Maaike Ten Hoor twee eerste plekken met LED for Lights Zamara Sue, die voorheen werd uitgebracht door Jolanda de Nekker. Met de zwarte merrie scoorde Ten Hoor 63,31% en 63,97%.
Marjan Hooge en Eskara de Jeu, die gisteren nog een eerste en tweede plek behaalden bij de Young Riders in Exloo, bezetten nu de eerste plek in de Intermédiaire I. Met haar andere paard, Ego Tripper Texel, die gisteren ook in Exloo liep, werd ze tweede.

In de Prix St. Georges ging de winst naar een amazone die tevens gisteren in Exloo bij de Young Riders in actie kwam. Romy Vreugdenhil reed Patrick naar de overwinning met een score van 62,35%. Daarmee bleef ze iets voor op Ferdy Kersten en Casino Royale (v. Voltaire).

Magere winst in Zware Tour

Aat van Essen scoorde voldoende in de Zware Tour. Hij stuurde zijn Walskoning in de Grand Prix naar 60,60% en was als enige deelnemer in deze rubriek automatisch de winnaar.

Uitslagen subtop Noord-Sleen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook