Ga naar hoofdinhoud

Roerink koningin van Indoor Tolbert

Veronique Roerink. Foto: NHphoto /Norine Habekothé

Vrijdag zette Veronique Roerink, ondanks een fikse handblessure ten gevolge van een klap van een paard, met Flanell al de hoogste score neer in de Prix St. Georges op Indoor Tolbert waardoor ze werd uitgenodigd voor de Kür op muziek. In deze afsluitende rubriek streden de beste twee combinaties van elke rubriek tegen elkaar. Ook hier pakte Roerink de overwinning. Haar score van 78,875% werd bij lange na niet geëvenaard.

De dik 70% die Roerink vrijdag behaalde in de Lichte Tour, werd gedurende de overige rubrieken van de subtop in Tobert niet meer gehaald. Zoë Zwiggelaar, Marc-Peter Spahn en Marten Luiten kwamen er zaterdag nog het dichtste bij in de buurt. Zwiggelaar won vrijdag het ZZ-Zwaar met 67,29%, Spahn behaalde in de Intermédiaire II met zijn Friese hengst Elias 494 (v. Jorn 430) een percentage van 67,13% en Luiten won met Fynona bij de Junioren met 68,16%.

Kürwinst voor Roerink

Heel verrassend was het dan ook niet dat in de Kür dezelfde namen weer kwamen bovendrijven. Roerink won ruimschoots met bijna 79%, Marc-Peter Spahn volgde met Elias 494 met 71,875% en Marten Luiten en Fynona werden derde met 70,875%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook