Ga naar hoofdinhoud

Roffman weer aangeklaagd, nu met man en Rockefeller-telg

Dressuuramazone Caroline Roffman heeft nog maar net geschikt in een andere zaak waarin ze werd aangeklaagd voor frauduleus handelen en de dressuuramazone wordt alweer voor de volgende keer voor de rechter gesleept. Nu door Ruth A. Green, die meteen ook Roffmans man springruiter Benjamin Meredith en dressuurruiter Rick Rockefeller-Silvia aanklaagt. Het trio zou de inwoonster van Palm Beach vier ton afhandig hebben gemaakt. 

Ruth A. Green, die in de documenten van de rechtbank van Palm Beach County wordt beschreven als een vrouw van boven de 65 zonder enige kennis van paarden, zegt door het trio te zijn opgelicht voor 400.000 dollar bij de aanschaf van een springpaard voor Ben Meredith.

Rick Rockefeller-Silvia

Rick Rockefeller-Silvia, een verre nazaat van de bekende Rockefeller-familie (zijn moeder zou een betachterkleindochter van oliebaron John D. Rockefeller zijn), was volgens de aanklacht degene die Green zover kreeg om in een eerste paard te investeren. Green investeerde 55.000 dollar in het paard Blackjack (later omgedoopt tot Sandreamo). Dit dressuurpaard werd enige tijd later verkocht en Green ontving 85.000 dollar. ‘Daarmee wist Rick Silvia dat hij Green ‘on te hook’ had om verdere en veel grotere investeringen te maken’, aldus de aanklacht.

Springpaard van een miljoen

Rick Silvia deed nog een voorstel: het kopen van een springpaard waarin zij beide 400.000 dollar zouden investeren en waarmee de Australische springruiter Ben Meredith mee zou kunnen doen aan het Winter Equestrian Festival. Ben Meredith en zijn vrouw Caroline Rofmann zouden elk ook 100.000 dollar inleggen (totaalbedrag voor het paard: 1 miljoen) en Meredith en Rofmann zouden ook alle kosten op zich nemen.

RUNway Stables in Helmond

Volgens de aanklacht heet het paard dat moest worden aangeschaft Lebron. Green zegt 400.000 dollar voor het springpaard over te hebben gemaakt aan RUNway Stables BV gevestigd aan de Rooseindsestraat 2a in Helmond. Deze stal van de Amerikaanse Rachel Nicole Udelson bestaat sinds 2016. Green kreeg na het overmaken van die 4 ton te horen dat de verkoper daar niet mee akkoord ging en dat het – vanwege wisselkoersverschillen – te weinig was. De verkoper zou daarom geen factuur van de verkoop willen maken liet Rick Silvia haar weten.

Geen cent

Green kwam er achter dat het paard ondertussen naar Florida was gevlogen en bij Rofmann en Meredith op stal stond. “Geen van de drie heeft ooit maar een cent uitgegeven aan de aanschaf van Lebron of had de intentie daartoe. In plaats daarvan werd het geld van de aanklaagster gebruikt om Lebron voor zichzelf aan te schaffen”, staat in de aanklacht. Green eiste haar geld terug en het trio ging daarmee akkoord, maar betaalde tot op heden nog niet. Nu moet de rechtbank erover beslissen.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat Caroline Roffman wordt aangeklaagd. Alice Tarjan zegt bedrogen te zijn door Roffman bij de verkoop van een dressuurpaard. Als tussenhandelaar beweerde zij het paard voor 300.000 dollar te hebben verkocht, terwijl dat volgens Tarjan in werkelijkheid 900.000 dollar was. Die zaak werd geschikt. Ook Rockefeller-Silvia stond al eerder in het beklaagdenbankje, hij werd door zijn vader voor de rechter gesleept omdat hij een trailer gestolen zou hebben.

Bron: Dressage-news.com

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook