Ga naar hoofdinhoud

Romney matig geinteresseerd in zijn Olympiade paard Rafalca

De Republikeinse VS presidentskandidaat Mitt Romney toont volgens de Belgische nieuwssite Knack publiekelijk matige interesse in zijn Oldenburger merrie Rafalca (v. Argentinus), die onder de Amerikaanse dressuurruiter Jan Ebeling aan de Olympische Spelen deelneemt. In een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC werd duidelijk dat Romney niet graag over zijn paard praat, omdat Rafalca vooral bekend staat als fiscaal aftrekpost. "Het paard is van mijn vrouw Ann, zij is paardenmens."

Mitt Romney en zijn vrouw woonden vrijdagavond de openingsceremonie in Londen bij. Moest presidentskandidaat Romney toch niet wat meer enthousiasme tonen voor zijn eigen paard, wilde NBC interviewer Matt Lauer weten? De Olympische Spelen zijn ten slotte niet niks. Maar Romney wuifde dat weg. “Het is een grote, opwindende ervaring voor mijn vrouw”, suste hij. “Dit is Anns sport. Zij zal de kans hebben om het evenement te zien. Ik ga niet. Maar ik weet zeker dat de mensen die hiermee te maken hebben ernaar uitkijken.”

Opvallend want toen Rafalca afgelopen lente meedeed aan het WK dressuur, koos de presidentskandidaat daarvoor eigenhandig de muziek uit. Romney’s plotse lauwheid over de dressuursport is niet moeilijk te verklaren. Voor wie president van Amerika wil worden, is het namelijk geen goed idee om geassocieerd te worden met zulke elitaire bezigheden. Op Romney’s belastingsaangifte van 2010, staat Rafalca ingeschreven als een zakelijke verliespost van 77.731 dollar (meer dan 60.000 euro). Dat in schril contrast met de uitleg van de Romney’s dat ze het paard kochten om te helpen bij de therapie van Ann, die aan multiple sclerose lijdt. Volgens de Amerikaanse televisiezender ABC zijn de Romney’s door de jaren heen eigenaar geweest van acht dressuurpaarden.

Bron: Horses/Knack.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook