Ga naar hoofdinhoud

Romy van der Schaft overtuigt in Intermédiaire II

In Soest werden vandaag topscores bij elkaar gereden door de Subtopruiters en -amazones. In de Landenproef voor junioren en young riders was Robin Bernoski onverslaanbaar met de KWPN-goedgekeurde Velazquez (v. Krack C) door 73,29% bij elkaar te rijden. Romy van der Schaft verdiende met de Dayano-zoon Chopin C.L. haar startbewijs voor de Grand Prix door in de gecombineerde Intermédiaire II/A het winnende percentage van 71,18% bij elkaar te rijden. Yoeki Bos werd tweede met Vivaldi (v. Jazz).

De score van Van der Schaft en de tienjarige Chopin C.L. was ruimschoots genoeg om voor te blijven op Yoeki Bos en Vivaldi, die uitkwamen op 65,14%. De top drie werd compleet gemaakt door Marijke de Geus en Tango-nazaat Adjudant.

Hoopman zegeviert in Prix St. Georges

In de Prix St. Georges, die net als de landenproef voor junioren en young riders en de gecombineerde Intermediaire II/A werd gejureerd door slechts één jurylid, was het Rosina Hoopman die het oranje lint in ontvangst mocht nemen. Haar proef met Coco-OO (v. OO Seven) 70,53% op, bijna vier procent meer dan de proef van Etsuko Nagami en Arthemis R.d.p. (v. Quattro).

De Intermediaire I was het Stephanie Kok die de eerste plaats opeiste in het zadel van Casmir (v. Casantos) met 62,96%. Ze werd daarbij gevolgd door Letty Roseboom en Dancing Dillinda, een nazaat van Sorento.

Huijbregts vs. Van Gijtenbeek

De Grand Prix werd gecombineerd met de U25. De strijd om plaatsen één en twee gingen tussen de U25-amazones Jill Huijbregts en Esmee van Gijtenbeek. De strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Huijbregts en Eventz Zamacho Z (v. Rousseau), die met 67,44% een kleine procent voorbleef op Van Gijtenbeek en haar Eaton H (v. Wynton).

Lees ook: Van de Donk klasse apart in Soest

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook