Ga naar hoofdinhoud

Romy van der Schaft: ‘Dit is echt waar je het voor doet’

Romy van der Schaft met Be Painted. Foto: Foto4U

Het deelnemersveld van de Subtopwedstrijd in Nunspeet was door het onstuimige weer behoorlijk uitgedund. Maar meerdere combinaties trotseerden de wind en reden naar goede resultaten. Romy van der Schaft was de uitschieter. Zij noteerde met Be Painted (v. Gribaldi), die vandaag zijn derde Grand Prix liep, de hoogste score van 66,196%.

“Het ging heel erg naar mijn zin en ik ben tevreden met de score. Maar was wel een kleine rubriek hoor”, zegt Romy van der Schaft bescheiden na haar winnende rit met Be Painted.

Verslikt in laatste lijn

Het duo won eerder deze maand ook al de Grand Prix in Neerijnen met een score richting de richting de 69 procent en vandaag waren ze ook goed op weg naar een hoge score. Maar op de laatste lijn met passage, piaffe en passage ontstond een grote fout. “Be Painted krijgt al achten voor de piaffe en de passage en ook voor de eerste passage op de AC-lijn hadden we een acht. Maar hij verslikte zich in de piaffe en daaropvolgende passage. Dat mislukte helemaal, echt jammer.”

Groenigheid

Van der Schaft debuteerde met Be Painted anderhalve maand geleden in de Grand Prix en reed nu de derde wedstrijd in deze klasse. “Er zijn nog dingetjes die rechter mogen en alles kan en moet ook nog beter. Maar ik ben heel blij hoe we deze proef al door kunnen rijden. Die laatste lijn was echt nog zijn groenigheid op dit niveau en dat mag ook nog. Maar hij krijgt steeds meer kracht en we boeken veel progressie.”

Op gras tussen de bordjes

De inmiddels twaalfjarige Gribaldi-zoon kwam als veulen bij de familie Van der Schaft, die hem samen in eigendom heeft met de fokker familie Geelkerken. Romy begon met de destijds vijfjarige vos in het L1. “We hebben samen alles doorlopen en ik ken hem door en door. Op deze accommodatie in Nunspeet reden we jaren geleden op het gras tussen de bordjes de selectie voor de Gelderse kampioenschappen”, blikt Van der Schaft lachend terug. “En nu Grand Prix, ja dat is echt waar je het voor doet. Het was best winderig maar Be Painted geeft nergens om. Het is echt een hartstikke fijn paard.”

Jeanine Nekeman scoort GP-startbewijs

Jeanine Nekeman reed met Vlingh (v. Flemmingh) de Intermédiaire II. Met 64,779% bemachtigde het duo ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix.

Lichte tour: Nagami en Pols

De Japanse amazone Etsuko Nagami won het gecombineerde klassement Lichte Tour. Haar Intermédiaire I-proef met de door Karin Retera gefokte Arthemis R.D.P. (v. Quattro) was goed voor 66,078%. Kiki Pols reed met Esprit (v. San Remo) de tweede Inter-I score van 65,882%. Het duo reed in de Prix St. Georges de hoogste score van 65,392% bijeen. Daarmee werden ze in het gecombineerde klassement derde.

Van der Goes en Snieder winnen ZZ-Zwaar

In de eerste proef ZZ-Zwaar noteerde alleen Sabrina van der Goes een score boven de zestig procent. Met Collin d’Equisage (v. Sandreo) kwam het resultaat uit op 62,643%. In de tweede proef noteerden ze de tweede score van 61,429%. Hier wonnen Yvonne Snieder en Tandart Glory Days (v. Jazz) met 63,429%.

Ten Hoor slaat dubbelslag

Maaike ten Hoor won vorige week in Vlagtwedde beide young riders-proeven en vandaag herhaalde ze dat kunstje. In de landenproef, die werd gecombineerd met de junioren, noteerde ze met Winder-Don (v. Don Primero) 64,265%. In de individuele proef kwam de score uit op 66,176%. Jurylid Harro Goudsmit was met 62,500% niet zo enthousiast als zijn collega Patrica Wolters met 69,853% maar als enige starter in deze rubriek pakte Ten Hoor automatisch de winst.
Beste junior was Floor de Bie. Haar landenproef met Gentle Giant (v. Special D) was goed voor 61,970%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook