Ga naar hoofdinhoud

Romy van der Schaft slaat dubbelslag in Zware Tour

Romy van der Schaft, hier met Seigneur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Romy van der Schaft beleefde vandaag een succesvolle dag. Op de Subtopwedstrijd in Neerijnen won ze onder toezicht van haar ouders Inge en (voormalig bondscoach) Rien van der Schaft beide Zware Tour-rubrieken. De Intermédiaire II-proef met Chopin C.L. (v. Dayano) was goed voor 65,294%. Be Painted (v. Gribaldi) liep naar 68,967% in de Grand Prix.

Sanne Vos en de merrie Daria (v. Gribaldi) debuteerden in de Intermédiaire I en noteerden gelijk de hoogste score van 64,044%. In het met de Inter II gecombineerde klassement betekende dit de tweede plek. Nog een Gribaldi in de top drie: Cristall’s Il Divo. Onder Rienke van de Ven liep de zestienjarige Gribaldi-ruin naar de derde plek. De Intermédiaire II-proef was goed voor 63,382% en daarmee een startbewijs voor de Grand Prix.

Rensen volgt in Grand Prix

Nel Rensen-Gijsen werd tweede in de Grand Prix. Haar proef met Dodi (v. Zidane) werd beloond met 66,902%. De overige Grand Prix-combinaties bleven onder de zestig procent.

Van Kollenburg wint PSG-debuut

Neelke van Kolenburg sloot met Feline (v. Jazz) een succesvolle periode in het ZZ-Zwaar af met een vierde plek op het NK en debuteerde vandaag in de Prix St. Georges. Dat sloot het duo gelijk af met 67,132% en de eerste plaats. Bianca Voermans en Prince Charming (v. Champus) werden tweede met 66,029%. Ook de derde plek werd bezet door Van Kollenburg, nu met Etwoolya (v. Painted Black) met 64,632%.

De Ruyter twee keer aan kop

Marlou de Ruyter was de absolute uitschieter in het ZZ-Zwaar. Met de KWPN-hengst Feel Good (v. Contango) reed ze in de eerste proef 66,714% bijeen en stond daarmee ruim vier procent los van Britt Boor met Flash (v. Westenwind). In de tweede proef wonnen De Ruyter en Feel Good met 66,214%. Myrna van Wijk reed Soerikov (v. Sanzio) naar de tweede score van 64,571%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook