Ga naar hoofdinhoud

Rothenberger is Nederlandse young riders de baas

Thalia Rockx hier met Verdi de la Fazenda Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Direct als eerste starter zette Semmieke Rothenberger in Lier de winnende proef bij de young riders neer. Met Dissertation (Don Crusador x Glückspilz) is de Duitse amazone al drie jaar lang - op een handjevol tweede plaatsen na - nagenoeg onverslaanbaar. In de landenproef zette Rothenberger haar zegereeks voort en was net een maatje te groot voor Thalia Rockx en Febe van Zwambagt.

Als eerste starter gaf Rothenberger de juryleden een proef om van de watertanden. Het drafgedeelte leverde een reeks aan achten en zelfs enkele negens op. De enige onvoldoende werd genoteerd voor het halthouden en groeten aan het eind van de proef. Het leverde een gemiddelde op van 73,33%.

Rockx bij één jurylid aan kop

Direct na de Duitse reed Thalia Rockx de door haar vader gefokte Gerda Nova de la Fazenda (Romanov x Don Schufro) de ring in. Rockx reed een strakke proef met een sterk drafgedeelte, maar de keertwending naar rechts en de laatste AC-lijn kwamen niet helemaal mooi uit de verf. Ze kwam uit op 70,735% en werd door één van de drie juryleden zelfs aan kop geplaatst.

Top drie voor Van Zwambagt

Met Febe van Zwambagt op de derde plaats kende Nederland ook in deze rubriek succes. Van Zwambagt reed FS Las Vegas (Lord Loxley I x Louis le Bon), met wie ze al vijf jaar lang in de top bij de junioren en young riders meedraait, naar 69,706%. Kimberley Pap en Lisanne Zoutendijk vielen met een achtste en negende plaats binnen de top tien.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.