Ga naar hoofdinhoud

Ruim 80% voor jong talent Lotje Schoots

Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief
Lotje Schoots deed donderdag goede zaken op de subtopwedstrijd in Soest. Ze won de Grand Prix met Cocksdorp Texel, maar nog blijer was ze met de monsterscore van ruim 80% die ze met haar jonge talent in het Z2 noteerde.

Ze kan het zelf bijna nog niet geloven, maar Lotje Schoots noteerde 80,15% met La Valencio’s Favorit in het Z2. Met de zevenjarige Jazz-nakomeling reed ze in de tweede proef 75,8% bij elkaar. Ze bleef daarmee de concurrentie ruim voor in beide proeven.
“Waanzinnig, maar hij ging ook echt heel goed. Dit was zijn beste proef ooit”, reageert ze dol enthousiast.

Zuinig
“Het is echt een geweldig paard en ik merk dat hij steeds meer klaar en sterker wordt. In de training is hij al verder, maar ik start nu nog Z2 zodat hij wat kilometers kan maken. Ik ben zo blij met hem. Hij heeft veel aanleg voor het zwaardere werk, dus dat belooft heel veel voor de toekomst. We zijn ook erg zuinig op hem!”

Vooruitgang
Schoots won ook de Grand Prix. Met Cocksdorp Texel (v. Lingh) noteerde ze ruim 64%. “Het kan allemaal nog steeds beter, maar ik ben ook blij met de vooruitgang die hij maakt. Hij wil nog wel eens wat gespannen zijn op concours, dus vandaag had ik hem eerst gereden en toen weer terug gezet op de wagen. Voor de proef heb ik hem nog kort losgereden. Voor hem werkte dat goed en de spanning was minder.”

Laurien van der Meer werd tweede in de Grand Prix. Met Het Podium Wesley (v. Kennedy) noteerde ze 63,90%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.