Ga naar hoofdinhoud

Russische Elena Starr koopt Foreign Affair

Malin Nilsson, hier met Foreign Affair. Foto: Tanja Becker
De in Duitsland woonachtige Russische Elena Starr heeft de voormalige KWPN-hengst Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) aangeschaft. Het fokproduct van Jan Greve kwam in juli vorig jaar weer terug bij Patrik Kittel op stal nadat hij ruim een jaar bij de familie Rothenberger op stal had gestaan. Eurodressage maakte de verkoop vanmorgen bekend op haar website.

De Rock Forever-zoon Foreign Affair werd in 2010 bij Jan Greve in Haaksbergen geboren. Als driejarige werd hij goedgekeurd bij het KWPN en liep 75 punten op zijn verrichtingsexamen. In de hengstencompetitie in de klasse L die volgde liep Foreign Affair onder het zadel van Vai Bruntink.

Malin Nilsson

De hengst verhuisde in 2015 naar de stallen van Patrik Kittel en kwam in handen van Malin Nilsson. Het paar won onder meer twee keer goud op de Scandinavian Open voor jonge paarden. Ook waren ze succesvol in de Nürnberger Burg Pokal-kwalificaties.

Naar Rothenberger

In 2017 verhuisde de inmiddels geruinde Foreign Affair naar de familie Rothenberger. Eerst nam Sanneke Rothenberger plaats in het zadel, later nam zus Semmieke de teugels over. In april 2018 werd de jongste telg van de Rothenberger-familie bij haar debuut met de KWPN-er nog tweede in de S1* in Darmstadt-Kranichstein. Ruim een jaar nadat hij naar Gestüt Erlenhof kwam, maakte de ruin de terugtocht naar Kittel om verkocht te worden.

Terug bij Kittel

Malin Nilsson kroop opnieuw in het zadel en won hun internationale debuut in de Lichte Tour op het CDI in Flyinge. In de Prix St.Georges werd het ruim 75% en in de kür scoorden ze boven de 78%. In november debuteerde het paar in de Zware Tour in Ankum.

Starr: ‘Een van de beste LT-paarden’

Eurodressage meldde op de website dat Elena Starr Foreign Affair in februari heeft gekocht. De Russische die in Riesenbeck haar onderkomen heeft, vertelde op de website: “Ik denk dat hij een van de beste Lichte Tour paarden is en Malin heeft hem fantastisch opgeleid tot op Grand Prix niveau.”

Bron Eurodressage/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.