Ga naar hoofdinhoud

Sanneke Rothenberger wint GP Darmstadt

Sanneke Rothenberger en Wolke Sieben 21Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Op het CDI in Darmstadt waren het Sanneke Rothenberger en haar landgenote Jenny Lang-Nobbe, die de hoogste score haalden in de Grand Prix. De jury gaf zowel Rothenberger met Wolke Sieben (v. Wolkenstein II) als Lang met Loverboy (v. Lorentin I) 71.800%, maar de beslissende punten waren voor Rothenberger, dus zij won de rubriek. De Nederlandse deelneemsters wisten niet in de top tien te eindigen.

Rothenberger kreeg vooral achten van de juryleden voor de versterkingen in zowel de draf als de galop en de wisselserie om de twee leverde zelfs een 8.5 op. Toch werd de jonge Duitse amazone door slechts één van de vijf juryleden op de eerste plaats gezet. Lang-Nobbe kreeg een storing in haar proef met de Lorentin II-zoon in de laatste overgang passage-piaffe-passage, wat haar punten behoorlijk drukte en ook de overwinning kostte. Het duo liet verder een nette proef zien en kreeg zelfs een negen voor de uitgestrekte stap.

Kleine verschillen

De scores lagen dicht bij elkaar, Mads Hendeliowitz wist zich met Jimmie Choo SEQ (v. Sandro Hit) als enige niet-Duitser in de top 5 te rijden met een score van 71.660%. Ook één van de juryleden zag de Zweedse combinatie op de eerste plaats eindigen. Dorothee Schneider kreeg met Fohlenhofs Rock’n Rose (v. Rubin Royal OLD) 71.540%, waarmee ze vierde werd en Sanneke maakte met haar andere paard, de De Niro-zoon Deveraux OLD, de top 5 compleet met een score van 71.220%.

Nederlanders

Katja Gevers zorgde met de zestienjarige Thriller voor het beste Nederlandse resultaat. De Gribaldi-zoon liep onder Gevers naar een score van 68.100% en dat leverde het duo de twaalfde plek op. Marlies van Baalen, die eerder vandaag oppermachtig was in de Prix st. Georges met  Dion Johnson en Ben Johnson, moest in deze Grand Prix-proef genoegen nemen met 66.460% en de zeventiende plaats met Ratzinger. Jill Huybregts werd laatste met Zamacho Z, zij kreeg 60.580% met de Rousseau-zoon.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook