Ga naar hoofdinhoud

Schatzmann legt functie als Chef Sport Zwitsers dressuurteam per direct neer

Foto Lonneke Ruesink

Na slechts negen maanden werkzaam te zijn geweest als Chef van het Zwitserse dressuurteam heeft Marlyse Schatzmann haar functie per direct neergelegd. Als reden geeft zij dat er onoverkomelijke meningsverschillen zijn met de technische staf.

Schatzmann is al de zoveelste binnen het Zwitserse dressuurteam die haar ontslag indient na een meningsverschil met de technische staf. In maart legde Martin Wiss zijn functie als technisch directeur neer wat Nicola Heyser-Burger in 2016 ook al deed. Christian Plage stopte in 2014 al zeer plotseling als Sport Chef.

 

Meningsverschillen

Marlyse Schatzmann werd in augustus 2017 aangesteld als Sport Chef van het dressuurteam. Over haar ontslag zegt ze dat ze niet graag de handdoek in de ring gooit, maar dat ze geen mogelijkheden ziet voor een constructieve samenwerking in een team zoals dit. Haar grootste zorg ligt bij de verschillende meningen over hoe paard en ruiter verbeterd en ontwikkeld moeten worden.

Sponsorcontract

Door de ontstane commotie heeft een van de grootste sponsoren van het team, de familie Kroll, het sponsorcontract beëindigd. Zij stelden onder andere hun locatie beschikbaar voor verschillende trainingen van het dressuurteam.

De Zwitserse federatie heeft Peter Christen aangesteld als ad interim Sport Chef met als doel stabiliteit terug te brengen in de technische staf.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook