Ga naar hoofdinhoud

Schneider en Sammy Davis Jr winnen Louisdor Cup-finale Frankfurt

Het was in Frankfurt zojuist niet Annabel Balkenhol met Heuberger TSF of Eva Möller met Bordeaux, die de finale van de Louisdor Cup won, maar Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr, die er met de zege vandoor ging in de nationale competitie voor jonge Grand Prix-paarden.

In de inloopproef afgelopen vrijdag was Annabel Balkenhol nog goed voor de zege met de Trakehner hengst Heuberger TSF (v. Imperio), maar vandaag in de finale eindigde ze met een score van 68.740% op de zesde plek. Het duo begon goed in de proef en startte met 8-en en 7,5-en op het protocol, maar vanwege een storing in de passage, waarbij ze zelfs een 1 kregen en niet al te beste galoptraversalen met vliegende wissels was de eindscore teleurstellend.

Dichtbij elkaar

Schneider won de proef net niet unaniem met de de tienjarige zoon van San Remo. Het duo werd door vier van de vijf juryleden op de eerste plaats gezet, maar zou volgens de jury bij C achter Isabel Freese met Sam’s Ass moeten eindigen. De totaalscore van Schneider van 75.440% was net iets hoger dan die van de Noorse amazone met de Samarant-zoon. Het waren een wisselserie om de twee en een vliegende wissel op de diagonaal, die onvoldoendes opleverden voor Schneider en Sammy Davis Jr., die verder veel 8,5-en op hun protocol kregen. Het duo scoorde goed voor onder andere de passage en de overgangen van de passage naar de piaffe en terug.

Drie procent hoger

Freese liet een hele constante proef zien met de negenjarige Hannoveraanse ruin en kreeg 75.300% op haar protocol. Daarmee was de score van de Noorse amazone, die met Vitalis dit weekend de Nürnberger Burg Pokal won, op haar beurt wel bijna drie procent hoger dan die van de nummer drie, Susan Pape. De in Duitsland gevestigde Britse amazone eindigde met Harmony’s Don Noblesse op de derde plaats met een resultaat van 72.820%. Voor het Britse duo was het net als bij Schneider de wisselserie om de twee, die voor onvoldoendes zorgde, terwijl de rest van de proef een constant beeld gaf.

Top vijf

Kathleen Keller en San Royal, die vrijdag derde werden in de inloopproef, eindigden vandaag in de finale op de vierde plaats. San Royal, net als Sammy Davis Jr. een zoon van San Remo, kreeg 71.620% van de juryleden en werd daarmee op zowel de derde, vierde als vijfde plaats gezet door de juryleden. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Heiner Schiergen, die met Discovery OLD ook nog boven de zeventig procent scoorde. De zoon van Dimaggio kwam uit op een resultaat van 70.980%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook