Ga naar hoofdinhoud

Scholtens: ‘Ik word nu wel een klein beetje zenuwachtig’

Exclusief
Emmelie Scholtens met Apache. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

"Het geeft wel een dubbel gevoel. Ik vind het super jammer voor Hans Peter, maar ben ook blij dat ik alsnog mag starten", laat Emmelie Scholtens weten nadat ze te horen heeft gekregen volgende week op het EK dressuur in Gothenburg in actie te mogen komen. Scholtens werd in eerste instantie als reserve aangewezen, maar doordat Hans Peter Minderhoud zich door een blessure van Glock's Johnson (v. Jazz) genoodzaakt zag af te melden voor het EK, maakt de amazone alsnog deel uit van het Nederlandse team. 

“Ik weet het ook nog maar net en moet eerlijk zeggen dat ik er lichtelijk zenuwachtig van word. Er moet nog een hoop gebeuren voordat we kunnen gaan. Zo zou ik aanstaande zaterdag nog de Pavo Cup-finale rijden, maar ik moet eerst even kijken hoe het deze week allemaal loopt”, legt Scholtens uit.

‘Dit is wat ik altijd wilde’

De amazone geeft aan dat Apache (v. UB40) in vorm is. “Ik denk dat de positie die we hadden niet slecht is geweest. We hebben rustig door kunnen trainen, zonder dat er druk op stond. Apache loopt lekker. We gaan nu niet ineens harder trainen, maar hem wel iets meer opbouwen en wat proefgerichter werken. Dit is wat ik altijd graag wilde, al heb ik geen idee wat het allemaal inhoud. Ik laat het maar op mij afkomen en ga er alles aan doen om volgende week goed te rijden”, klinkt het vastberaden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Scholtens: ‘Ik word nu wel een klein beetje zenuwachtig’

  • Connie Klijn

    Wat mooi dat Emmelie Scholtens onverwachts toch naar het EK mag.
    Ik wens haar veel succes toe in Gothenburg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook