Ga naar hoofdinhoud

Sezuan teruggetrokken uit Nürnberger-Burg Pokal

Dorothee Schneider met Sezuan (v. Blue Hors Zack) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker
Dressuurhengst Sezuan (v Blue Hors Zack) komt niet aan de start voor de kwalificatie voor de Nürnberger-Burg Pokal in München dit weekend. Dat laten Gestüt Peterhof en zijn eigenaren vandaag weten via Facebook. De hengst dekt momenteel veel en wordt bovendien doorgetraind richting Grand Prix. "We willen maat houden" zo luidt de verklaring.

De gitzwarte Sezuan betoverde het publiek tijdens de afgelopen drie WK voor jonge dressuurpaarden onder Dorothee Schneider. De combinatie werd liefst drie keer achterelkaar wereldkampioen,.

Dekdienst

Oorspronkelijk stond Sezuan wel op de startlijst in München, maar zijn balboekje is erg vol. “We willen in het belang van de hengst handelen en rekening houden met zijn fantastische vooruitzichten voor de Grand Prix sport. Daarom houden we hem dit jaar uit de kwalificaties voor de Nürnberger-Burg Pokal” zeggen eigenaren Arlette en Edwin Kohl.

“Sezuan is pas acht jaar oud en vinden het onze plicht om maat te houden met hem. We gaan ervan uit dat zijn fans en alle paardenvrienden dit ook begrijpen” aldus het echtpaar op Facebook.

Bron: Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.