Ga naar hoofdinhoud

Shanna Lust: ‘Ik heb voor mijn vader gereden’

Op de subtopwedstrijd in Aalsmeer ging de zege in de Intermédiaire I vandaag naar Shanna Lust met ruim 62%. De amazone debuteerde met Black Painted Texel (v. Painted Black) op dit niveau, na een lange wedstrijdpauze.

“Ik was lange tijd niet op concours geweest, omdat mijn vader ernstig ziek is. Normaal gaat hij ook altijd met mij mee en doen we alles samen op wedstrijden. Vandaag was hij er voor het eerst niet bij”, steekt Shanna Lust van wal.
“Mijn moeder hielp me vandaag, ondanks dat ze het allemaal een beetje spannend vindt. Toen ik om de ring reed dacht ik ‘niet om me heen kijken’, want als ik dat had gedaan en ik zag mijn vader niet, dan moest ik waarschijnlijk huilen. Ik heb vandaag echt voor mijn vader gereden.”

Over haar proef met de grote zwarte vertelt ze verder: “Ik had de proef pas één keer met Coby (Van Baalen red.) doorgereden, dus ik was blij dat we er goed doorheen kwamen. Natuurlijk hadden we wel wat dingetjes, maar hij deed het echt super en nam mij mee. Vooral de galop was goed, met mooie pirouettes en series.”

Rem kwijt
“Ik heb lang getwijfeld of ik over zou gaan. In de Prix kon ik hem niet altijd goed bij de les houden en was ik soms de rem kwijt. In de Inter I-proef zijn de lijnen anders en soms een beetje onlogisch, dus nu moest hij wel goed opletten. Het pakte dus juist heel goed uit. We zijn helemaal in de feeststemming en mijn vader is trots!”

Streng gejureerd
Het ZZ-Zwaar kwam op naam van Kaylee Gouda. Vorige week debuteerde ze al winnend op dit niveau met Vivaldi-nakomeling Don Juan en nu pakte ze haar tweede zege.
“Hij liep heel gaaf. Eigenlijk ging hij nog weer beter dan vorige week. Dat zag je in de score niet terug. Er werd erg streng gejureerd en op ieder detail gelet. Dat geeft niet, want dan weet je ook dat er nog ruimte voor progressie is”, aldus Gouda.
“Ik ga me in het ZZ-Zwaar met hem richten op de selecties en daarnaast gaan we bij de Young Riders starten. Volgend weekend begint het seizoen weer in Geldrop met een kadervorming wedstrijd. Ik ben nu 19 en hij is pas acht. Ik wil me echt weer in een kader proberen te rijden, dus daar gaan we voor.”

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.