Ga naar hoofdinhoud

Shelly Francis wint kür Hagen, Van Silfhout derde

Diederik van Silfhout met Expression Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Shelly Francis scoorde met haar bijzondere muziekkeuze goed bij de jury op het CDI 4* in Hagen. Haar score van 79,755% gemiddeld, met van één jurylid zelfs 90% voor de artistieke interpretatie, was goed voor de eerste plek met Danilo (v. De Niro). Er zaten bijzondere geluidseffecten in de kür van de Amerikaanse, bijvoorbeeld bij de verruimingen.

Diederik van Silfhout reed met Expression (v. Vivaldi) naar 77,875% en de derde plaats. Laatste starter Ingrid Klimke kwam met Franziskus (v. Fidertanz 2) tussen Francis en Van Silfhout in op 78,595%.

Shelly Francis en Danilo. Foto: www.arnd.nl/Shannon Brinkman

Jury niet eens

Ook vandaag waren weer behoorlijk wat verschillen tussen de juryleden te zien. Klimke werd door twee juryleden op de koppositie geplaatst en door het jurylid bij C, Dietrich Plewa, op de zesde positie. Plewa gaf Frederic Wandres de topscore. Wandres eindigde met Duke of Britain (v. Dimaggio)  als vierde, ondanks een aangalopperen bij de uitgestrekte draf en nogal omvangrijke pirouettes.

Kleine verschillen

De verschillen waren klein op plaats 3 t/m 6, Patrik Kittel bracht Well Done de La Roche Cmf (v. Furstentraum) tot 77,045 en de vijfde plek, zijn landgenote Antonia Ramel reed de elegante Brother de Jeu (v. Voice) naar 76,825% en plaats zes. Dat had hoger kunnen zijn als de KWPN-ruin zijn eners niet had verprutst, de reservelijn van Ramel was erg krap en bood onvoldoende perspectief.

Anne Meulendijks en Mdh Avanti N.O.P. (v. United) werden zevende dankzij een score van 76,045%. Daniëlle Heijkoop kwam met Badari (v. Gribaldi) tot 70,9%.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook