Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout en Arlando N.O.P. superieur in Maastricht

Update
Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. FOTO WWW.ARND.NL

Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. waren de enigen die in de kür op muziek op Jumping Indoor Maastricht een score boven de 80 procent kregen en zeer verdiend de overwinning op eisten. Hans Peter Minderhoud moest genoegen nemen met een tweede plaats achter de Nederlandse Kampioen. Debutante Marieke van der Putten reed een verrassend sterke kür met Ambria en werd verdiend derde.

Wederom was vooral de piaffe-passage-tour van Diederik van Silfhout en de KWPN-hengst Arlando N.O.P. imponerend. Als een koning ging de zoon van Paddox door de baan. Het leverde een percentage van 80.325 op, de derde keer in hun carrière dat het paar boven de 80% kreeg.

“Dit was een van mijn beste proeven ooit met Arlando N.O.P. Ik ben dan ook super blij”, aldus Van Silfhout. De score in de Kür op Muziek was ruim hoger dan in de Grand Prix en dat was ook het gevoel van Van Silfhout. “Ik vond dat Arlando N.O.P. vandaag nog beter liep. Hij was nog ontspannener. Ik ben een blij man”, lacht de regerend Nederlands kampioen. “Deze Kür op Muziek was een van mijn beste proeven
ooit. Ik zat zelfs nog wel iets buiten de muziek in mijn proef.” Het was de eerste wedstrijd voor het duo sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Voor de komende maanden heeft Van Silfhout al een planning gemaakt. “Daar past de wereldbekerfinale in Omaha niet in. Ik ga met Arlando N.O.P. wel meer wedstrijden rijden, zodat ik hem vaker aan de juryleden kan laten zien en we meer wedstrijdritme
opdoen.”

Minderhoud

Hans Peter Minderhoud kwam met de wereldbekerwinnaar Glock’s Flirt (v. Florestan I) als laatste in de baan. Het paar begon sterk aan de proef, maar kreeg in de galop-pirouettes wat moeite om de galopsprong in tact te houden. Minderhoud kreeg als eindtotaal 78.500%. Het Belgische jurylid Jacques van Daele gaf in de eindbeoordeling de voorkeur aan Minderhoud en Flirt boven Van Silfhout. Jeannette Wolfs plaatste Minderhoud als derde, de overige juryleden waren het met elkaar eens en plaatsten Minderhoud als tweede.

Minderhoud reageerde op het minieme verschil met Van Silfhout: “Het liefst win ik natuurlijk, maar ik was tevreden. Glock’s Flirt is nog niet in de vorm van vorig jaar. De scherpte miste nog een beetje. Ik ga over vier weken met Flirt naar Londen en heb nog wat tijd om te fine-tunen. Ik rijd met Flirt en Glock’s Johnson twee wereldbekerwedstrijden en bepaal dan met welke in naar de finale in Omaha ga.”

Verrassend was het optreden van Marieke van der Putten met de imponerende merrie Ambria (v. OO Seven). Bij hun debuut scoorde het paar 76.875% voor de foutloze kür. Het leverde de pupil van Minderhoud een prachtige derde plaats op. Jeannette Wolfs zag haar zelfs als tweede op de ranglijst.

Totale uitslag

De top vijf werd volgemaakt door de Britse Henriette Andersen met de Jazz-zoon Warlocks Charm (73.500%) en de Duitse Beatrice Buchwald op Daily Pleasure (v. De Niro) met 72.750%.

Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) konden het niveau van gisteren niet vasthouden, het paar werd zesde. De zevende plaats werd bemachtigd door de Oekraïense Inna Logutenkova met Don Gregorius (v. Don Cardinale). Jeanette Haazen kreeg te maken met een gespannen Dabanos d’O4 en kreeg een percentage van 68.450% en werd de achtste plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook